Hoe De Mobiele Operator Veranderen, Het Nummer Behouden?

Hoe De Mobiele Operator Veranderen, Het Nummer Behouden?
Hoe De Mobiele Operator Veranderen, Het Nummer Behouden?

Video: Hoe De Mobiele Operator Veranderen, Het Nummer Behouden?

Video: Hoe De Mobiele Operator Veranderen, Het Nummer Behouden?
Video: Mobiel Nummer Traceren ★★★ Hoe Te Sporen Een Mobiele Telefoon En Zien Waar Ze Zijn 2024, Mei
Anonim

Vanaf 1 december 2013 de "wet op de afschaffing van mobiele slavernij" werd aangenomen. Vanaf die dag werd het mogelijk om van mobiele operator te veranderen met behoud van je nummer. Veel mensen dromen al jaren van deze mogelijkheid. Mobiele operatoren maakten vaak misbruik van het feit dat abonnees geen afstand wilden doen van hun nummer en legden hen verschillende diensten op, brachten ongunstige wijzigingen aan in tariefplannen, enz.

mobiel
mobiel

Volgens de nieuwe wet hoef je alleen maar naar het kantoor van de nieuwe operator te komen en een bijbehorende verklaring te schrijven om van mobiele operator te veranderen en je nummer te behouden. De kosten van deze service kunnen variëren, maar mogen niet hoger zijn dan 100 roebel. In dit geval moet u een paspoort bij u hebben. Als het nummer aan een ander wordt verstrekt, moet u ook een notariële volmacht van hem meenemen. Daarnaast dien je meteen een tariefplan te kiezen, een tijdelijke simkaart aan te schaffen en een overeenkomst af te sluiten.

Nummeroverdracht kan alleen plaatsvinden als de abonnee geen schulden heeft. Bovendien mag het mobiele nummer niet worden geblokkeerd. U kunt enkel een federaal nummer overdragen en enkel binnen het kader van één onderwerp van de federatie. Houd er rekening mee dat er tijdens het overdrachtsproces onderbrekingen kunnen zijn in de communicatie, het internet en bij het verzenden en ontvangen van sms.

De wet op de afschaffing van mobiele slavernij voorziet in een overgangsperiode die duurt tot 15 april 2014. Deze tijd wordt aan operators gegeven om het nieuwe systeem te testen. Tijdens de overgangsperiode dragen de operatoren geen enkele verantwoordelijkheid voor de timing van de overdracht van het nummer. Na 15 april mag de periode voor nummeroverdracht voor particulieren niet langer zijn dan 8 dagen en voor rechtspersonen - 29 dagen. Momenteel stellen exploitanten onmiddellijk voor om deze voorwaarden te verlengen, aangezien: enkele moeilijkheden ondervinden. Ze geven elkaar vaak de schuld van het gebrek aan technische draagbaarheid.

Experts raden aan om tot 15 april niet over te stappen naar een nieuwe operator, omdat er een grote kans is op verschillende communicatieproblemen. Na deze datum zijn de operators verplicht om de abonnee binnen de gestelde termijn over te zetten naar het netwerk van iemand anders. In het geval van een overtreding zullen ze absoluut gratis communicatiediensten moeten aanbieden totdat ze het probleem hebben opgelost.

Aanbevolen: