Wat Is Instaglasses

Wat Is Instaglasses
Wat Is Instaglasses

Video: Wat Is Instaglasses

Video: Wat Is Instaglasses
Video: Instaglasses - Instagram Sunglasses 2024, Mei
Anonim

In december 2011 verscheen er informatie op het netwerk over "spionage"-brillen voor websurfers, waarmee "in het echte leven" contact kan worden gehouden met internet. Het gerucht gaat dat het nieuwe apparaat Instaglasses gaat heten, een batterijduur van zeven uur heeft en verbinding kan maken met netwerken via Wi-Fi- en 4G-verbindingen. Deze gegevens komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid, hoewel ze gegrond zijn.

Wat is Instaglasses
Wat is Instaglasses

In het najaar van 2010 verscheen een gratis applicatie voor mobiele apparaten genaamd Instagram op internet. Hiermee kunt u verschillende filters toepassen op de foto's die met het apparaat zijn gemaakt en de resulterende afbeelding op het netwerk verspreiden via zijn eigen Instagram-service en populaire webservices. In het voorjaar van dit jaar werd de app overgenomen door het bedrijf dat eigenaar is van de sociale netwerksite Facebook, en de populariteit nam nog verder toe. In hetzelfde jaar kondigde Google zijn veelbelovende ontwikkeling aan - Project Glass. Dit is een bril die een computerbeeld op het netvlies van het oog projecteert, en dit beeld wordt gevormd met behulp van spraakopdrachten.

De in Berlijn gevestigde ontwerper Markus Gercke heeft deze twee componenten gecombineerd in het brilconcept, dat een tussenschakel is tussen moderne Instagram-technologieën en het nieuw ontwikkelde Project Glass. Het concept, Instaglasses genaamd, zou een zonnebril combineren met een 5-megapixel digitale camera, waarvan het beeld door een processor met Instagram-filters wordt verwerkt en op het binnenoppervlak van het juiste glas wordt geprojecteerd. Het benodigde filter voor de afbeelding wordt geselecteerd door een schakelaar op de pootjes van de bril, in het linker glas waarvan de gebruiker een onvervormd en onbewerkt beeld ziet. Door op een knop te drukken die precies tussen de ogen is geplaatst, kan de afbeelding met het toegepaste filter naar internet worden verzonden via de sociale netwerkdiensten die beschikbaar zijn voor de Instagram-applicatie.

De professioneel uitgevoerde foto's en conceptbeschrijvingen zijn enorm populair geworden bij het netwerkpubliek. Nu moet de Duitse ontwerper elke dag een deel van zijn tijd besteden aan het uitleggen dat dit niets meer is dan een fantasie, en er zijn geen plannen om het uit te voeren.

Aanbevolen: