Batterijen Vervangen

Inhoudsopgave:

Batterijen Vervangen
Batterijen Vervangen

Video: Batterijen Vervangen

Video: Batterijen Vervangen
Video: Fiat klapsleutel - Batterij vervangen | Battery replacement 2024, Mei
Anonim

Een batterij is een elektriciteitsbron die de autonome werking van elk apparaat of apparaat alleen garandeert voor zover de laadcapaciteit dit toelaat. Ze zijn voor eenmalig (galvanische cel) of meervoudig (batterij) gebruik. Zowel die als andere moeten periodiek worden vervangen. Wat betreft het vervangen van batterijen in horloges, camera's, zaklampen, alles is hier eenvoudig - het belangrijkste is om een batterij met geschikt vermogen te kopen en plus en min niet te verwarren.

Batterijen vervangen
Batterijen vervangen

instructies:

Stap 1

Maar als je bijvoorbeeld de batterij in een iPhone of laptop moet vervangen, dan moet je veel sleutelen of gebruik maken van de diensten van een servicecentrum (aanrader voor een onervaren gebruiker). Enthousiaste liefhebbers van elektrotechniek en elektronica laten de kans om ervaring op te doen natuurlijk niet voorbij gaan en gaan zelf aan de slag.

Stap 2

Draai bij de iPhone eerst alle bouten los, verwijder voorzichtig het display. Om dit te doen, tilt u het scherm langzaam op (ongeveer 450) en koppelt u alle kabels een voor een los.

Stap 3

Verwijder de simkaart, koppel 3 (voor 3G) of 4 (voor 3Gs) rubberen kabels los.

Stap 4

Vervolgens moet u voorzichtig de rand van de sticker met het opschrift "Niet verwijderen" verwijderen (als u niet bang bent om de garantie te laten vervallen), 8 schroeven losdraaien.

Stap 5

Til vervolgens de camera voorzichtig op, koppel de lintkabel los. Wrik voorzichtig omhoog en verwijder het moederbord. Hier is de batterij.

Stap 6

Trek het voorzichtig naar buiten en zorg ervoor dat u het niet buigt. Vervang door een nieuwe, herhaal de procedure in omgekeerde volgorde.

Stap 7

Opmerkingen: het is beter om een batterij met een connector te kopen om het solderen van draden te voorkomen; zorg ervoor dat u verschillende volledige laad- / ontlaadcycli van de nieuwe batterij voltooit; controleer eerst de kwaliteit van de nieuwe batterijen.

Stap 8

Als u, geïnspireerd door succes, besluit verder te gaan en bijvoorbeeld af en toe zelf de cmos-batterij op het moederbord van de laptop probeert te vervangen, onthoud dan dat dit drie keer meer geduld en behendigheid vereist, evenals contactsoldeervaardigheden, minstens.

Aanbevolen: