Hoe Kies Je Een Compactcamera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Compactcamera
Hoe Kies Je Een Compactcamera

Video: Hoe Kies Je Een Compactcamera

Video: Hoe Kies Je Een Compactcamera
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, April
Anonim

Je gaat op reis en je hebt geen camera. U heeft een kleine, compacte, multifunctionele, gebruiksvriendelijke nodig, maar u kunt niet uit alle varianten kiezen die bij u past? Kijk waar u op moet letten bij het kiezen van een compacte digitale camera.

Hoe kies je een compactcamera
Hoe kies je een compactcamera

instructies:

Stap 1

Let op de fysieke grootte van de matrix voor de beoogde aankoop. Er zijn verschillende standaardformaten (1 / 2.5, 1 / 2.3, 1 / 1.8, 1 / 1.7, etc.), en ze zijn allemaal gebaseerd op het standaard -35 mm filmframe. Hoe groter de fysieke afmeting van de matrix, hoe beter, hoe meer licht erop valt en hoe minder ruis het geeft. Tussen 1/2,5 en 1/1.8 is het bijvoorbeeld beter om 1/1.8 te kiezen. Er zijn omrekentabellen van standaardmaten naar de werkelijke maat van de matrix.

Stap 2

Kijk naar het aantal megapixels. Hier is niet alles zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Hoe meer pixels op de matrix worden geplaatst, hoe kleiner de grootte van de pixel zelf, hoe minder licht er op elke pixel zal vallen, en dus de ruis. Op twee identieke matrices zal de ruis minder zijn voor degene met het laagste aantal megapixels. Besteed aandacht aan een belangrijk punt - de grootte van de foto's. Een 6 Mpix camera heeft een resolutie van 2816x2112, een 12 Mpix camera heeft een 4000x3000 resolutie en om een 10x15 cm foto af te drukken heb je een resolutie van 1800x1200 pixels nodig. Heb je zo'n grote resolutie nodig?

Stap 3

Bekijk de mogelijkheden van optische zoom. Over het algemeen is 4x - 6x zoom voldoende voor de meeste situaties. Kies je voor jezelf 10x zoom en wil je fotograferen bij een artiestenconcert, dan gaat dat niet lukken. Hiervoor heb je een camera uit een andere categorie nodig met een speciale telelens. Hier heb je niet genoeg licht en een hoge vergroting zorgt voor een grote vervorming van het beeld. Daarnaast stijgt door de grote zoom de prijs van een camera flink.

Stap 4

Let op de weergave. Hoe groter het schermformaat, hoe gemakkelijker het is om de beelden te bekijken, en met een hogere resolutie - om in detail te bekijken. Als het scherm draaibaar is, is het handiger om op verschillende niveaus te fotograferen (boven het hoofd, vanaf het middel).

Stap 5

Bekijk welk type batterij wordt gebruikt. Zijn dit standaard AA-batterijen, dan is het raadzaam om 2 sets AA-batterijen (een voor de camera, de andere voor de voorraad) en een oplader hiervoor aan te schaffen. Als dit batterijen van hun eigen formaat zijn, is het handiger. Hij laadt snel op, je hoeft geen oplader te kopen (deze wordt meegeleverd met de kit), maar een reservebatterij is niet goedkoop.

Aanbevolen: