Wat Is Nationale Roaming?

Wat Is Nationale Roaming?
Wat Is Nationale Roaming?

Video: Wat Is Nationale Roaming?

Video: Wat Is Nationale Roaming?
Video: WikiPIT: What is Roaming? 2024, April
Anonim

Tijdens het reizen binnen het land is het handig om communicatiediensten te blijven gebruiken volgens de voorwaarden van de huidige tariefplannen. Hiervoor is er een dienst "Nationale roaming".

Wat is nationale roaming?
Wat is nationale roaming?

Het concept "Roaming" komt van het Engelse woord roam - to wander, wander. Dit is de procedure om een abonnee te voorzien van mobiele diensten wanneer hij zich buiten het dekkingsgebied van het "thuis"-netwerk bevindt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de middelen van een ander (gast)netwerk. Een van de belangrijkste voordelen is het behoud van het originele telefoonnummer van de abonnee.

In het kader van nationale roaming vindt de dienst feitelijk plaats in het netwerk van een andere operator op het grondgebied van hetzelfde land, die een overeenkomst heeft met de operator van de abonnee. Vaak heeft een nieuw bedrijf dat de markt betreedt geen eigen netwerk of strekt het servicegebied van het bedrijf zich simpelweg niet uit tot alle regio's. Dan sluit ze een overeenkomst met andere operators voor roaming in hun netwerken.

Registratie van een mobiel in het netwerk van een andere abonnee gebeurt op twee manieren - automatisch of handmatig. In het eerste geval, wanneer u de telefoon aanzet, zoekt deze zelf naar het optimale netwerk en registreert zich daarin. Maar de veiligere manier is om de operator handmatig te selecteren. Hiervoor moet meestal de nationale roamingdienst geactiveerd zijn.

Sommige operators hebben deze service standaard ingeschakeld, terwijl andere deze standaard hebben uitgeschakeld. Meestal wordt het ook aangesloten en losgekoppeld bij de mondelinge verklaring van de gebruiker.

Elke operator stelt zijn eigen tarieven vast voor diensten in nationale roaming. De kosten per minuut gesprek zijn onder andere afhankelijk van of de oproep inkomend of uitgaand is, van/naar een nationaal of mobiel nummer, etc.

Door gebruik te maken van de nationale roamingdienst, kunt u op het grondgebied van uw land blijven in de regio's waar het netwerk van uw operator niet van toepassing is en tegelijkertijd de simkaart van deze operator gebruiken. Het is ook relevant in gevallen waarin het dekkingsgebied van het netwerk van de roamingpartner groter is dan het netwerk van uw operator op het grondgebied van de gegeven regio.

Aanbevolen: