Hoe Kies Je Een Led-tv?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Led-tv?
Hoe Kies Je Een Led-tv?

Video: Hoe Kies Je Een Led-tv?

Video: Hoe Kies Je Een Led-tv?
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Anonim

Onder de verscheidenheid aan moderne tv's kan het behoorlijk moeilijk zijn om een tv te kiezen die geschikt is voor ons, zodat deze de functies vervult die we nodig hebben, overeenkomt met bepaalde afmetingen en past in het interieur van het appartement. Hoewel lcd-tv's behoorlijk populair zijn, zijn LED's net zo goed als contrast en kleurengamma.

Hoe kies je een led-tv?
Hoe kies je een led-tv?

instructies:

Stap 1

LED-technologie heeft voordelen ten opzichte van de populaire LCD. Ten eerste is het een diepzwarte kleur. Ten tweede een breder kleurenspectrum. Ten derde, een verhoogde contrastverhouding. En ten vierde, de nieuwe generatie LED-achtergrondverlichting.

Bepaal eerst welke schermgrootte je prettig vindt. LED-tv's worden meestal geïnstalleerd in grote hoofdruimten, gangen en woonkamers. Modellen kleiner dan 42 inch zijn nauwelijks te koop. Tegelijkertijd moet je, als je op korte afstand van de tv zit of gameconsoles gebruikt, ook geen grote diagonaal nemen. Controleer of uw tv Full HD en HD Ready is als u van plan bent HD-video te bekijken. Als het hele gezin voor het scherm zit, is een led-tv de beste keuze in vergelijking met een lcd, want LED heeft de grootst mogelijke kijkhoek.

Stap 2

De ontwerpbeslissing van de tv-kast speelt ook een belangrijke rol. Kies de kleur van de kast die in harmonie is met de inrichting van de kamer waar de tv komt te staan. Het is misschien niet alleen saai matzwart, maar glanzend zwart is frisser en bevoorrechter. Denk ook aan zilver, wit, bruin en andere kleuren voor je led tv-meubel.

Stap 3

Vergeet ten slotte niet om LED-achtergrondverlichting rond de randen van het scherm te kiezen: het kan alleen wit of RGB-gegroepeerd zijn, d.w.z. hebben veel kleuren en tinten. Witte achtergrondverlichting is het zuinigst en TV's met witte achtergrondverlichting zijn meestal dunner. Er zijn ook led-tv's met Quattron-technologie, waarmee je kunt schakelen tussen vier vooraf ingestelde zijverlichtingskleuren. RGB- en Quattron-achtergrondverlichting garanderen een natuurlijke kleurweergave en een hoog contrast.

Aanbevolen: