Hoe Kies Je Een Tuner?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Tuner?
Hoe Kies Je Een Tuner?

Video: Hoe Kies Je Een Tuner?

Video: Hoe Kies Je Een Tuner?
Video: DrumDial Drum Tuning Part 1 2024, Mei
Anonim

Een tv-tuner is een apparaat dat wordt gebruikt om tv-zenders in verschillende uitzendformaten op het scherm van uw monitor of plasmapaneel te ontvangen. Bovendien kunnen de meeste moderne tv-tuners signalen van radiostations ontvangen. Om de juiste aankoop te doen, moet u de belangrijkste kenmerken van dit apparaat kennen.

Hoe kies je een tuner?
Hoe kies je een tuner?

instructies:

Stap 1

Connectie type. Er zijn twee soorten verbindingen: extern en intern. Een externe tv-tuner wordt via een kabel op een computer aangesloten. Ze hebben vaak een betere gevoeligheid dan de interne. Tegelijkertijd zijn voor laptopbezitters externe apparaten de enige acceptabele optie, aangezien interne tv-tuners in de PCI- of PCI-E-slots van de computer moeten worden gestoken.

Stap 2

Video standaard. TV-tuners kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: analoog, digitaal, hybride. Momenteel worden digitale tv-tuners als de meest populaire beschouwd; ze kunnen een signaal ontvangen in de DVB-T- en DVB-C-standaarden. Analoge tuners zijn ontworpen om tv-uitzendingen in oude formaten te ontvangen, terwijl hybride beide soorten signalen kunnen ontvangen.

Stap 3

FM-aanwezigheid. Tegenwoordig is deze functie in veel modellen tv-tuners begonnen te verschijnen, als je het niet nodig hebt, speelt het geen grote rol.

Stap 4

De aanwezigheid van een afstandsbediening. De afstandsbediening is het laatste verschil tussen uw computer en uw tv. Net als de afstandsbediening van de tv, kunt u hiermee van kanaal wisselen, het volume hoger of lager zetten en dergelijke.

Stap 5

Video opnemen. Met deze functie kan de tv-tuner alle gewenste tv-programma's opnemen. U kunt ook de planner configureren, deze kan zelfs video opnemen zonder uw aanwezigheid.

Stap 6

Comprimeer video. Sommige tv-tuners hebben de mogelijkheid om video in H.264- of MPEG-1-indelingen te comprimeren. Dit voorkomt dat de processor van uw computer overbelast wordt.

Aanbevolen: