Microfoongeluid Instellen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Microfoongeluid Instellen Op Uw Computer
Microfoongeluid Instellen Op Uw Computer

Video: Microfoongeluid Instellen Op Uw Computer

Video: Microfoongeluid Instellen Op Uw Computer
Video: How to Setup Microphone on Windows 10 & Test Mic! (Easy Method) 2024, Mei
Anonim

De microfoon wordt door gebruikers gebruikt voor spraakopname, Skype-gesprekken en communicatie in online computerspellen. Dit vereist echter niet alleen het aansluiten van een microfoon, maar ook het correct instellen ervan.

Microfoongeluid instellen op uw computer
Microfoongeluid instellen op uw computer

Het is nodig

  • - microfoon;
  • - een computer.

instructies:

Stap 1

Kies de microfoon die je leuk vindt. Het kan verschillende vormen hebben: op een dunne poot en een standaard (dergelijke modellen zijn erg handig om op tafel te zetten), pop (meestal gebruikt voor karaoke), gecombineerd met een koptelefoon. Daarnaast zijn er microfoons die al in de laptop zijn ingebouwd.

Stap 2

Sluit de microfoon aan op de juiste aansluiting op uw computer. Lees de instructies aandachtig door voordat u dit doet. Gebruik indien nodig een adapter. Na het aansluiten van de microfoon is het raadzaam de computer opnieuw op te starten.

Stap 3

Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, gaat u naar het menu Start. Zoek daar het item "Configuratiescherm" en daarin de snelkoppeling "Geluid". Dubbelklik erop. U ziet een venster dat wordt geopend waarin u het tabblad "Opnemen" moet selecteren. Om er zeker van te zijn dat de microfoon is geïnstalleerd, zoekt u naar de naam, waarna er een vinkje moet staan.

Stap 4

Controleer de werking van de microfoon. Zeg hiervoor een testzin. Als je een signaal op de equalizer ziet, is de microfoon aangesloten en correct ingeschakeld.

Stap 5

Gebruik het tabblad Audio om het microfoonvolume naar wens aan te passen. Druk op de volumeknop. Verplaats de schuifregelaars en stem de microfoon zo nodig af. Er is ook een optie "Balance", die de stroom van geluid naar de computerluidsprekers regelt.

Aanbevolen: