Een Printer Op Het Netwerk Vinden

Inhoudsopgave:

Een Printer Op Het Netwerk Vinden
Een Printer Op Het Netwerk Vinden

Video: Een Printer Op Het Netwerk Vinden

Video: Een Printer Op Het Netwerk Vinden
Video: How to Map a Printer - Find a Printer IP Address - LOCAL/NETWORK - #1 Way Pro's Won't Tell You 2024, April
Anonim

Het moderne automatiseringsniveau in Rusland heeft al het niveau bereikt waarop niet alleen op kantoor of in productie, maar ook particuliere gebruikers meer dan één thuiscomputer tot hun beschikking hebben. In de overgrote meerderheid van de gevallen deelt een netwerk van meerdere computers de meeste randapparatuur, zoals een scanner of printer. Als een dergelijk apparaat is geconfigureerd om via een netwerk te werken, is het niet moeilijk om het vanaf een netwerkcomputer te vinden.

Een printer op het netwerk vinden
Een printer op het netwerk vinden

instructies:

Stap 1

Gebruik de wizard Printer toevoegen als u deze netwerkprinter nog niet eerder hebt aangesloten. Om het in Windows XP te starten, opent u het hoofdmenu op de knop "Start", gaat u naar het gedeelte "Instellingen" en selecteert u het item "Printers en faxapparaten". Selecteer in het linkerdeelvenster van het geopende venster de taak "Een printer toevoegen". Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, start u na het openen van het hoofdmenu het Configuratiescherm door op het bijbehorende item te klikken. Klik in het paneel op de link 'Hardware en geluiden' en vervolgens op de link 'Printers'. Klik op de werkbalk van het geopende venster op de knop "Printer toevoegen".

Stap 2

Klik op de knop "Volgende" in het eerste venster van de geactiveerde printerverbindingswizard en vink in het volgende venster het vakje aan naast het opschrift "Netwerkprinter of een printer die op een andere computer is aangesloten". Dit is hoe deze optie wordt aangeduid in Windows XP, en in latere versies van deze familie begint het met de tekst "Voeg een netwerk-, draadloze of Bluetooth-printer toe …".

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt, kunt u in het volgende venster van de verbindingswizard ofwel het adres van de printer zelf invoeren, of de wizard toevertrouwen om te zoeken naar alle printers die lokaal of via het netwerk beschikbaar zijn. In latere versies wordt deze stap overgeslagen, de wizard zal een lijst met beschikbare printers samenstellen zonder uw instructies, maar er wordt een link boven deze lijst geplaatst waarmee u handmatig kunt zoeken naar wat de verbindingswizard heeft gemist.

Stap 4

Selecteer een printer uit de lijst, die na voltooiing van het hulpprogramma door uw computerprogramma's als hoofdprinter wordt gebruikt. Klik vervolgens op de knop Volgende en de wizard zal de opgegeven printer verbinden.

Stap 5

Als u eerder hebt gewerkt met de printer die u op het netwerk wilt vinden, dubbelklik dan op de snelkoppeling "Netwerk" of "Netwerkomgeving" en zoek in het geopende Windows Verkenner-venster de printer tussen andere netwerkbronnen. Hetzelfde kan worden gedaan door Explorer te starten door op de toetscombinatie win + e te drukken - de netwerkomgeving is daarin aanwezig samen met de lokale computer en de inhoud ervan.

Aanbevolen: