Hoe Wifi Op Pc Via De Telefoon In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Wifi Op Pc Via De Telefoon In Te Stellen
Hoe Wifi Op Pc Via De Telefoon In Te Stellen

Video: Hoe Wifi Op Pc Via De Telefoon In Te Stellen

Video: Hoe Wifi Op Pc Via De Telefoon In Te Stellen
Video: Using your phone as WiFi Adapter/Dongle sharing internet to your desktop PC 2024, April
Anonim

Moderne mobiele telefoons kunnen als toegangspunt werken via internet via EDGE, 3G of 4G. Deze functie kan worden gebruikt om gegevens draadloos over te dragen vanaf een computer. Tegelijkertijd hoeft u voor het gebruik van dergelijke wifi geen extra programma's te installeren.

Hoe wifi op pc via de telefoon in te stellen
Hoe wifi op pc via de telefoon in te stellen

Computerinstellingen

Als u een computer gebruikt om verbinding te maken met een Wi-Fi-hotspot die is gemaakt met een mobiele telefoon, zorg er dan voor dat deze een Wi-Fi-netwerkkaart of een geschikte USB-dongle heeft om verbinding te maken met draadloze netwerken. Als de benodigde apparatuur niet aanwezig is, kan de computer geen verbinding maken met het toegangspunt, en daarom moet u een van de apparaten aanschaffen om wifi te gebruiken. Nadat u de module hebt gekocht, installeert u deze in de USB-poort van uw computer en installeert u het stuurprogramma door de softwareschijf te plaatsen die bij het apparaat wordt geleverd.

Als u een Wi-Fi-netwerkkaart hebt gekocht, plaatst u deze in de juiste PCI-sleuf op het moederbord van de computer en installeert u vervolgens de stuurprogramma's vanaf de meegeleverde schijf. Als alle instellingen correct zijn uitgevoerd, ziet u het bijbehorende pictogram, vergelijkbaar met de indicator van het ontvangstniveau van het mobiele communicatiesignaal op de telefoon. Om een laptop te gebruiken als toegang tot internet, hoeft u geen extra instellingen te maken, aangezien de meeste apparaten in eerste instantie over de benodigde Wi-Fi-module beschikken.

Telefoon instellen

Om een Wi-Fi-hotspot te maken vanaf je Android-telefoon, ga je naar Instellingen - Tethering. Voor sommige apparaten op dit besturingssysteem kan het menu-item "Wi-Fi-toegangspunt" worden genoemd. Ga naar het gedeelte "Instellingen toegangspunt" om het wachtwoord te wijzigen en de naam van het toekomstige netwerk in te stellen. Zet vervolgens een vinkje voor het item "Wi-Fi-toegangspunt" en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht. Een soortgelijk menu is beschikbaar op iPhone- en iPad-apparaten in het gedeelte "Instellingen" - "Modemmodus". Om een verbinding te maken in apparaten op Windows Phone, gaat u naar "Instellingen" - "Internet delen" en zet u de schuifregelaar op de positie "Ingeschakeld".

Verbinding

Klik op uw computerscherm op de signaalsterkte-indicator in de rechterbenedenhoek van het Start-paneel. Selecteer de naam van uw telefoon of de naam die u aan uw toegangspunt hebt toegewezen uit de aangeboden opties. Voer het opgegeven wachtwoord in en klik op "OK". Het wordt binnen enkele seconden verbonden en u kunt uw netwerkverbinding gebruiken. Als u niet naar de gewenste sites kunt navigeren, controleert u of uw mobiele internetverbinding (EDGE, 3G of 4G) correct werkt op uw telefoon. Probeer indien nodig de hotspot op uw telefoon uit en weer in te schakelen om opnieuw verbinding te maken vanaf uw computer.

Aanbevolen: