Hoe De Batterij Op Te Slaan?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op Te Slaan?
Hoe De Batterij Op Te Slaan?

Video: Hoe De Batterij Op Te Slaan?

Video: Hoe De Batterij Op Te Slaan?
Video: Wat is een thuisbatterij? Hoe werkt dit? Is dit financieel voordelig? 2024, Mei
Anonim

Het in acht nemen van de juiste bewaarcondities van de accu (accu) is noodzakelijk om de eigenschappen en oorspronkelijke kenmerken te behouden. Elektrolyten, het belangrijkste element van elke batterij, worden beïnvloed door een groot aantal factoren - vochtigheid, oplaadfrequentie, temperatuur, enz.

Hoe de batterij op te slaan?
Hoe de batterij op te slaan?

instructies:

Stap 1

Door de batterij regelmatig op te laden, verlengt u de levensduur van de batterij. Experts raden af om de batterij volledig ontladen te houden - dit vermindert het vermogen van de batterij om een lading vast te houden als gevolg van een afname van de activiteit van elektrolyten. Laad het instrument regelmatig op als het niet in gebruik is om de prestaties te behouden.

Stap 2

Laad de batterij echter niet volledig op om deze later op te bergen. Een volledig opgeladen batterij verliest veel sneller zijn energie en daarmee de prestaties van het hele apparaat. Het is raadzaam om de batterij zo op te laden dat de hoeveelheid energie die erin zit niet hoger is dan 40-60%.

Stap 3

Plaats de batterij niet in een vochtige omgeving. Kies een droge opslaglocatie, want een vochtige locatie versnelt het verlies van batterijvermogen. Bewaar de batterij ook niet in een koude omgeving, omdat dit de elektrolyten vertraagt en het apparaat veel sneller ontlaadt en uit de grond komt. De optimale temperatuur voor de batterij is 0 graden Celsius.

Stap 4

Opgemerkt moet worden dat lithium-ionbatterijen, die voornamelijk worden gebruikt in de moderne technologie, relatief snel hun eigenschappen verliezen. Binnen zes maanden verliezen dergelijke batterijen, als ze niet op de juiste manier worden bewaard, ongeveer 10% van hun volledige capaciteit, en let daarom op de fabricagedatum van de batterij om de geschatte levensduur van de levensduur te bepalen. De meeste batterijen gaan niet langer dan 5 jaar mee of gaan veel eerder kapot.

Stap 5

Als u een batterij wilt gebruiken die lange tijd apart van het apparaat is bewaard, moet u deze eerst opladen. Houd er rekening mee dat de procedure kan worden uitgevoerd bij bijna elke temperatuur waarbij het mogelijk is om de bedrijfstemperatuur van de batterij zelf positief te houden. Hierdoor is opladen ook bij 0 graden Celsius en hoger gewenst.

Aanbevolen: