Voor- En Nadelen Van Een Laptop-transformator

Inhoudsopgave:

Voor- En Nadelen Van Een Laptop-transformator
Voor- En Nadelen Van Een Laptop-transformator

Video: Voor- En Nadelen Van Een Laptop-transformator

Video: Voor- En Nadelen Van Een Laptop-transformator
Video: laptop charger repairing 2024, April
Anonim

Transformer-laptops zijn relatief recent op de elektronicamarkt verschenen, dus nog niet alle actieve gebruikers van moderne gadgets zijn erin geslaagd hun functies te begrijpen. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke voor- en nadelen transformatoren hebben in vergelijking met conventionele laptops, en voor welke doeleinden ze het meest geschikt zijn. Om de voor- en nadelen van een converteerbare laptop te begrijpen, moet u begrijpen hoe deze verschilt van de gebruikelijke desktoplaptops.

https://theawesomer.com/photos/200301-03-1010_hp_1
https://theawesomer.com/photos/200301-03-1010_hp_1

Wat is het verschil tussen een converteerbare laptop en een gewone laptop?

Het belangrijkste kenmerk van een laptop-transformator is het vermogen om te "transformeren". Zo'n apparaat kan zowel als gewone laptop als als tablet gebruikt worden.

In het eerste geval is de bediening van het apparaat hetzelfde als bij het werken op een klassieke laptop - met behulp van het toetsenbord. Optioneel kun je er een muis op aansluiten, waarmee je van je laptop een lichtgewicht versie van een desktop pc maakt. En door het transformatiemechanisme te gebruiken, kan de computer worden gebruikt als een compacte tablet, waarbij de besturing wordt uitgevoerd met behulp van speciale elementen van het aanraakscherm.

Afhankelijk van het transformatiemechanisme zijn converteerbare laptops onderverdeeld in drie hoofdtypen:

- klassieke transformator - het laptopscherm draait verticaal om de as en het toetsenbord is een standaard;

- slider-laptop - heeft een om de as draaiend scherm en een opklapbaar toetsenbord, waardoor deze eenvoudig om te bouwen is tot tablet;

- afneembare laptop - het laptopscherm kan eenvoudig van het toetsenbord worden gescheiden en kan worden gebruikt als tabletcomputer.

Voor- en nadelen van een laptop-transformator

Een laptop-transformator is dus een twee-in-een apparaat: het kan zowel worden gebruikt om op een horizontaal oppervlak te werken als als een handige "pocket" -computer.

Convertible laptops hebben in de regel een lichtgewicht body, wat hun duidelijke voordeel is. Maar aangezien alle apparaten van deze klasse zijn uitgerust met een transformatiemechanisme met een bepaald aantal bevestigingsmiddelen, kunnen we zeggen dat ze qua sterkte enigszins inferieur zijn aan conventionele laptops. De bevestigingen van het transformatiemechanisme kunnen losraken en breken als ze niet voorzichtig worden behandeld.

In termen van technische parameters, zoals prestaties en functionaliteit, zijn transformatoren ook behoorlijk inferieur aan klassieke laptopmodellen. Immers, hoe compacter het computermodel, hoe minder mogelijkheden de fabrikant heeft om het krachtig en multifunctioneel te maken. De meeste transformatoren hebben dus relatief zwakke videokaarten en kunnen geen moderne games ondersteunen.

Nadat we de voor- en nadelen van converteerbare laptops hebben geanalyseerd, kunnen we de volgende conclusies trekken:

- de transformator is een uitstekende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een compact draagbaar apparaat dat indien nodig kan worden gebruikt als een klassieke desktop-pc;

- het is onredelijk om een transformator alleen voor thuisgebruik aan te schaffen, aangezien minder compacte apparaten die voor dezelfde of zelfs minder prijs kunnen worden gekocht, de gebruiker veel meer mogelijkheden bieden op het gebied van prestaties en functionaliteit.

Aanbevolen: