Hoe Maak Je Een FM-antenne

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een FM-antenne
Hoe Maak Je Een FM-antenne

Video: Hoe Maak Je Een FM-antenne

Video: Hoe Maak Je Een FM-antenne
Video: Build an indoor FM antenna for 75 ohm coax input 2024, Mei
Anonim

De regel "de beste versterker is een goede antenne" wordt onthouden als het gaat om zenders. Maar dat geldt ook voor ontvangers. Het is onwaarschijnlijk dat zelfs een zeer gevoelige ontvanger een extern station met een laag vermogen kan opvangen zonder een goede antenne.

Hoe maak je een FM-antenne
Hoe maak je een FM-antenne

instructies:

Stap 1

Als de FM-ontvanger is uitgerust met een telescopische antenne en de mogelijkheden zijn niet voldoende, neem dan een stuk geïsoleerd draad van twee meter lang, strip het ongeveer 5 mm van één kant, vertin en soldeer het aan de krokodillenklem. Trek de draad recht en schuif de clip over de telescopische antenne (deze dient opgerold te worden). Door de positie van een dergelijke antenne te veranderen, verkrijgt u een goede ontvangst.

Stap 2

Door een televisieantenne samen met een FM-ontvanger (altijd binnen en zonder versterker) te gebruiken, kunnen behoorlijk goede resultaten worden behaald. Sluit het centrale contact van de stekker aan op de telescopische antenne en het ringcontact op de gemeenschappelijke draad van de ontvanger. Als er geen binnenantenne is, maar alleen een collectieve antenne, wikkel dan ongeveer 20 draadwindingen rond de isolatie van de coaxkabel, sluit het ene uiteinde aan op de telescopische antenne van de ontvanger en sluit het andere nergens aan.

Stap 3

Muziekcentra zijn ontworpen om een FM-antenne van het dipooltype aan te sluiten. In tegenstelling tot de AM-raamantenne, die aparte aansluitingen heeft, gaat de FM-dipool vaak verloren. Als dit gebeurt, neem dan twee stukken draad van dezelfde lengte (ongeveer anderhalve meter) en sluit deze langs een draad aan op elk van de klemmen. Bereik de beste ontvangst door de positie van deze geleiders in de ruimte te veranderen.

Stap 4

Je kunt ook een televisieantenne (binnen en zonder versterker) aansluiten op het muziekcentrum, maar dan zal deze moeten voldoen aan de karakteristieke impedantie. In het midden is het 300 ohm en bij de antenne is het 75. Als de tv-antenne een platte kabel heeft die via een bijpassende transformator op de tv wordt aangesloten, verwijder je deze en sluit je de kabel vervolgens rechtstreeks aan op het midden.

Stap 5

Dezelfde transformator kan ook worden gebruikt om het midden van een televisieantenne te matchen met een conventionele stekker, maar dan moet deze "vice versa" worden ingeschakeld, zodat deze geen karakteristieke impedantie van 300 ohm omzet in een 75 ohm-impedantie, maar terug. Gebruik hiervoor de primaire wikkeling van de transformator als de secundaire en de secundaire als de primaire.

Aanbevolen: