Hoe Maak Je Een Splitter?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Splitter?
Hoe Maak Je Een Splitter?

Video: Hoe Maak Je Een Splitter?

Video: Hoe Maak Je Een Splitter?
Video: Hoe maak je een INSERT-kabel | Y-kabelsplitter 2024, Mei
Anonim

Veel systeembeheerders kennen het probleem van het ontbreken van een of meer netwerkinterfaces. Er zijn verschillende manieren om het op te lossen: maak subinterfaces, gebruik 802.1Q VLAN's of koop een beheerde switch. Maar u kunt met uw eigen handen een "splitter" maken.

Hoe maak je een splitter?
Hoe maak je een splitter?

Het is nodig

Ongecontroleerde schakelaar, weerstanden, geheugenchip, zenerdiode, socket voor DIP8, DB-25 mannelijke connector

instructies:

Stap 1

Stel de programmer voor de LPT-poort voor Linux samen volgens het schema, dat hier kan worden overgenomen: https://sweb.cz/Frantisek. Rysanek/battery.html. Aangezien deze programmer werkt met de 2.4-kernel (met andere woorden, het gebruikt de i2c-pport-module, die afwezig is in de 2.6-kernel), schakel de EPP-modus in het moederbord-BIOS uit en stel in plaats daarvan de "Normale" modus in

Stap 2

Gebruik de volgende commando's voor firmware: 1) Port4 tag VLAN; 2) Poort2 VID = 0002; 3) Poort3 VID = 0003; 4) Poort0 VID = 0004; 5) Poort1 VID = 0005. Het is belangrijk dat de poorten overeenkomen met de nummers die op het chassis van de switch zijn gedrukt.

Stap 3

Prioriteer, stel snelheden en duplexen in op poorten.

Stap 4

Voer in de Linux-console de volgende opdracht uit: # vconfig set_name_type VLAN_PLUS_VID. Maak VLAN-apparaten met vereiste VID's: # vconfig add eth0 2; # vconfig voeg eth0 3 toe; # vconfig add eth0 4. Deze manipulaties zijn nodig om de VLAN-splitter te laten werken.

Stap 5

Bind VLAN's om apparaten te overbruggen.

Stap 6

Verwijder het eth0-netwerkapparaat van de br0-brug, waardoor dit hele complexe mechanisme goed kan werken.

Aanbevolen: