Kunnen 2 Laptops Worden Aangesloten Via Hdmi

Inhoudsopgave:

Kunnen 2 Laptops Worden Aangesloten Via Hdmi
Kunnen 2 Laptops Worden Aangesloten Via Hdmi

Video: Kunnen 2 Laptops Worden Aangesloten Via Hdmi

Video: Kunnen 2 Laptops Worden Aangesloten Via Hdmi
Video: Как соединить два ноутбука или компьютера между собой. 3 Способа 2024, Mei
Anonim

De beschikbaarheid en verscheidenheid van technologie wordt vaak als een zegen ervaren. Precies totdat er een dringende behoefte is om deze apparaten te combineren in één gemeenschappelijk netwerk. En er zijn veel manieren om dit te doen. Maar zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld twee laptops aan te sluiten met een hdmi-kabel? Laten we proberen het uit te zoeken.

HDMI kabel
HDMI kabel

Zal het werken of niet?

Het korte antwoord is ja, dat zal wel. Omdat de onderhandelde apparaten een hdmi-poort hebben, kun je deze poorten natuurlijk met een tweewegkabel aansluiten. Een ander ding is dat dit helemaal geen zin heeft.

De laptoppoort is zo ontworpen dat deze alleen op terugslag kan werken. Dienovereenkomstig kan het een signaal niet louter door technische parameters ontvangen. Maar gelukkig voor gebruikers zijn er andere manieren om laptops te combineren.

Alternatieve opties

Alternatieve opties zijn zowel bekabelde als draadloze communicatie. Omdat het tweede type technologisch geavanceerder is, zullen we eerst kennis maken met de draadloze methode van informatieoverdracht.

De eenvoudigste manier om laptops aan te sluiten op een lokaal netwerk voor bestandsoverdracht is Bluetooth. Het is moeilijk om een laptop te vinden die deze module niet heeft. Desalniettemin, als iemand niet het geluk heeft de eigenaar te zijn van een soortgelijk model, zou je niet erg boos moeten zijn. Een externe Bluetooth-module kan dit probleem eenvoudig oplossen. De prijs is niet hoog en in het geval van een storing is het vervangen ervan veel gemakkelijker en goedkoper dan het demonteren van een laptop en het verwijderen van het defecte apparaat.

Dus om twee laptops met een draadloos Bluetooth-systeem te verbinden, zijn slechts een paar stappen voldoende. Om te beginnen starten we een apparaatzoekopdracht op één laptop en op de tweede opent het de toegang zodat de eerste module het kan detecteren. Na detectie maken we verbinding door het wachtwoord in te voeren. De codecombinatie kan elke zijn, deze wordt door de gebruiker zelf bedacht. Het belangrijkste is om dezelfde code op twee apparaten in te voeren. En dat is alles. Laptops worden gecombineerd.

De tweede manier is om deel te nemen aan een gemeenschappelijk Wi-Fi-netwerk. Ook hier zouden geen grote problemen moeten zijn. We openen het instellingenvenster, selecteren het maken van een nieuw netwerk (thuis of werk - afhankelijk van waar het netwerk voor wordt gebruikt), maken een computer-naar-computernetwerk, beschermen het met een sterk wachtwoord en een coderingsmethode en klikken vervolgens op de knop "Voltooien".

De derde methode is LAN-kabelbundeling. Deze methode is minder handig, omdat je de twee apparaten met behulp van verouderde technologie aan elkaar moet koppelen, maar dit maakt het niet minder efficiënt. Eerst verbinden we de laptops met een kabel, dan roepen we het opdrachtvenster op met de "WIN + R" toetsencombinatie (of er is het tabblad "Uitvoeren" in het menu "Start") en voeren de waarde "ncpa.cp" in, waarna we het contextmenu in het geopende venster oproepen en "LAN-verbinding" selecteren. Zoek het tabblad "Eigenschappen" en dubbelklik in het geopende venster op "Internet Protocol versie 4" en voer de IP-waarden en het masker in. Op de tweede laptop wordt de hele procedure herhaald, op één moment na. Het laatste cijfer in het IP-adres is niet 1, maar 2, aangezien het tweede apparaat is aangesloten. Alle andere nummers komen overeen.

Aanbevolen: