Hoe Maak Je Een Robotstraal?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Robotstraal?
Hoe Maak Je Een Robotstraal?

Video: Hoe Maak Je Een Robotstraal?

Video: Hoe Maak Je Een Robotstraal?
Video: How To Make a Beam Bot (Trimet / Symet) Solar Robots 2024, April
Anonim

De zogenaamde BEAM-robots kenmerken zich door het feit dat ze meestal geen stroombronnen bevatten. Ze worden opgeladen door elke lichtbron. Nadat ze energie hebben verzameld, bewegen ze automatisch snel en worden ze vervolgens opgeladen.

Hoe maak je een robotstraal?
Hoe maak je een robotstraal?

instructies:

Stap 1

Bekijk de BEAM-robotica-ideologie. Dit is een afkorting voor Biologie, Elektronica, Esthetiek, Mechanica. Er zijn een aantal andere verklaringen voor deze afkorting. Bovendien is het een woordspeling: de zonnestraal is een zonnestraal en veel van deze robots werken op zonne-energie. Het belangrijkste principe van deze tak van robotica is om geen microcontrollers in robots te gebruiken. Desondanks is het noodzakelijk om een minimum aan onderdelen in het ontwerp te gebruiken en het zo licht mogelijk te maken. Probeer bij het maken een volumetrische installatie te gebruiken om de grootte te verkleinen.

Stap 2

De twee belangrijkste onderdelen van de BEAM-robot - een zonnebatterij en een subminiatuurmotor, zijn respectievelijk afkomstig van een kapotte rekenmachine en een mobiele telefoon. Let op: rekenmachines van lage kwaliteit gebruiken een imitatie van een zonnebatterij in plaats van een zonnebatterij. In de telefoon drijft een motor de excentriek aan. Als het niet van de motoras kan worden verwijderd, zal de robot niet rijden, maar willekeurig bewegen door trillingen.

Stap 3

Koop een supercondensator die is ontworpen voor een spanning van minimaal 5 V. De capaciteit kan minimaal zijn, het belangrijkste is dat hij erg klein en licht is. Sluit hem aan op het zonnepaneel en let daarbij op de polariteit.

Stap 4

Neem een knipperende LED (de andere doet het niet) en een gewone vlakke diode (niet alleen niet-knipperend, maar ook niet-lichtgevend). De knipperende LED moet geschikt zijn voor een stroomsterkte van ongeveer 50 mA. Verbind de anode van de knipperende LED met de plus van de supercondensator, de kathode met de kathode van een conventionele diode en de anode van een conventionele met de min van de supercondensator. Merk op dat een conventionele diode in omgekeerde polariteit is aangesloten. Dit is met opzet gedaan om de motor te beschermen tegen zelfinductiespanningspieken.

Stap 5

Sluit de motor parallel aan met een conventionele diode. Als het excentriek is verwijderd, schuift u een kleine rol op de motoras.

Stap 6

Bevestig alle onderdelen aan elkaar, bijvoorbeeld met lijm, om kortsluiting tussen de klemmen te vermijden. Plaats de robot met het zonnepaneel naar boven onder een felle lamp. Het zal periodiek in korte schokken beginnen te bewegen.

Aanbevolen: