Hoe Kies Je Een Tv Voor Je Badkamer

Hoe Kies Je Een Tv Voor Je Badkamer
Hoe Kies Je Een Tv Voor Je Badkamer

Video: Hoe Kies Je Een Tv Voor Je Badkamer

Video: Hoe Kies Je Een Tv Voor Je Badkamer
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn huishoudelijke apparaten zo betaalbaar geworden dat mensen het zich kunnen veroorloven om in elke kamer een tv te installeren.

De badkamer is geen uitzondering, waar veel mensen graag lang liggen en een stoombad nemen, terwijl ze naar hun favoriete tv-serie of het laatste nieuws kijken.

Hoe kies je een tv voor je badkamer
Hoe kies je een tv voor je badkamer

Alleen bij het kiezen van apparatuur voor een dergelijke vochtige ruimte kan men zich niet laten leiden door de gebruikelijke criteria. We hebben het hier tenslotte over elektriciteit, wat een slechte grap is. Bovendien kan de tv zelf beschadigd raken door een hoge luchtvochtigheid. Dus hoe kies je de juiste tv voor je badkamer?

Waterdichte tv's zijn van de volgende typen:

1. Opgeschort. Meestal bevestigd aan de muur of ingebed in een speciale uitsparing;

2. In combinatie met eventuele digitale apparatuur, bijvoorbeeld een dvd-speler;

3. Tv's met een bedrade of draadloze router om verbinding te maken met een wifi-netwerk.

Eerst moet je bepalen welke diagonaal de tv in de badkamer zal hebben. Het is raadzaam om bij alle berekeningen rekening te houden met de afmetingen van de badkamer. Controleer of het comfortabel is om tv te kijken met de ene of de andere diagonaal.

Het tweede belangrijke punt is de plaats waar de tv is geïnstalleerd. Het is ook raadzaam om dit probleem op te lossen voordat u een aankoop doet, omdat het type bevestiging en de geluidsfuncties van het audiosysteem dat in de tv is ingebouwd hier direct van afhankelijk zijn. Controleer vooral tijdens het aankoopproces of het mogelijk is om extra luidsprekers aan te sluiten.

Het is ook de moeite waard om bij de verkoper na te gaan of de ingebouwde akoestiek van de tv is beschermd tegen de effecten van hoge luchtvochtigheid. Meestal moeten dergelijke producten een waterafstotend membraan hebben dat de luidsprekers beschermt tegen direct binnendringen van water.

Vergeet niet dat de aanwezigheid van een hoogwaardig audiosysteem in de tv voor de badkamer een zeer belangrijke parameter is waarvan de kwaliteit van het kijken naar films en het luisteren naar het geluidsbereik afhangt.

Bedenk in welk ontwerp de tv moet worden ontworpen. Een tv versierd met glitters, edelstenen of goud ziet er bijvoorbeeld spectaculair uit in de badkamer. Er kunnen eenvoudigere en goedkopere framingmethoden worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een tv-spiegel maken. Wanneer de tv wordt uitgeschakeld, verandert deze in een spiegelplaat.

Bij het kiezen van een tv voor de badkamer moet je ook rekening houden met de kijkhoeken, want het kan zijn dat je de tv vanuit verschillende delen van de kamer moet kijken.

Let op het beschermingsniveau van de tv, deze moet meer dan IP 65 zijn. Zo'n tv is niet bang voor spatten. Bovendien gebeurt er niets, zelfs niet als er een emmer water overheen wordt gegoten.

Het is erg belangrijk om zo'n belangrijk detail als de afstandsbediening van de tv niet te vergeten, die ook waterdicht moet zijn. De speciale afstandsbediening zinkt niet, zelfs niet als hij in de badkamer valt, om nog maar te zwijgen van het gebruikelijke binnendringen van water.

Aanbevolen: