Hoe Wifi In Auto's Je Kan Redden Van Ongelukken En Files

Hoe Wifi In Auto's Je Kan Redden Van Ongelukken En Files
Hoe Wifi In Auto's Je Kan Redden Van Ongelukken En Files

Video: Hoe Wifi In Auto's Je Kan Redden Van Ongelukken En Files

Video: Hoe Wifi In Auto's Je Kan Redden Van Ongelukken En Files
Video: how to recover and replace your data from your broken device ? Baayta review 2024, Mei
Anonim

Aan het Institute for Transportation Research van de University of Michigan hebben wetenschappers een project gelanceerd op een ongekende schaal waarin ze geloven dat wifi de wereld zal helpen om ongelukken en congestie in de toekomst te voorkomen.

Hoe wifi in auto's je kan redden van ongelukken en files
Hoe wifi in auto's je kan redden van ongelukken en files

Gedurende het jaar zullen er tests worden uitgevoerd met DSRC-technologie - gespecialiseerde communicatie over korte afstanden - op drieduizend auto's.

Boordcomputers die in auto's zijn geïnstalleerd (in plaats van tablets en laptops) sturen via een draadloos netwerk automatisch ongeveer tien berichten per seconde naar elkaar. Het systeem detecteert een noodpositie voor de auto en waarschuwt de bestuurder onmiddellijk met behulp van video, trillingen of geluid, en biedt ook opties om een ongeval te voorkomen. Het hoofd van het Instituut, Peter Sweetman, kondigde het reeds beschikbare platform met zes applicaties aan om gevaarlijke situaties te helpen voorkomen.

Tijdens het testen wordt alle ontvangen informatie zorgvuldig verzameld en verwerkt, zodat de projectontwikkelaars de nauwkeurigheid en effectiviteit van de waarschuwingen en signalen van het systeem kunnen bepalen.

De succesvolle afronding van het project markeert het einde van een 10-jarige samenwerking om de nieuwe technologie in de praktijk te brengen. Dit geeft onze auto's in de nabije toekomst de mogelijkheid om niet alleen met elkaar, maar ook met verkeersborden informatie uit te wisselen en de benodigde informatie direct op de boordcomputer te ontvangen.

Wetenschappers noemen hun project het begin van een nieuw tijdperk, dat leidt tot de creatie van honderden nieuwe toepassingen zoals deze. De vooruitgang gaat immers met grote sprongen.

Het testen van het systeem vergde een investering van $ 25 miljoen, waarvan het grootste deel (80%) vriendelijk werd verstrekt door het Amerikaanse ministerie van Transport. Daarnaast namen acht wereldberoemde autoconcerns via samenwerkingsovereenkomsten deel aan het project: Ford, General Motors, Honda, Hyundai-Kia, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota en Volkswagen.

Aanbevolen: