Nieuwe Internettechnologieën Voor Iedereen Met Het LOON-project

Inhoudsopgave:

Nieuwe Internettechnologieën Voor Iedereen Met Het LOON-project
Nieuwe Internettechnologieën Voor Iedereen Met Het LOON-project

Video: Nieuwe Internettechnologieën Voor Iedereen Met Het LOON-project

Video: Nieuwe Internettechnologieën Voor Iedereen Met Het LOON-project
Video: Internet security, een zaak voor iedereen | Wouter van Dongen | TEDxVeghel 2024, Mei
Anonim

Een nieuw project van Google genaamd Project Loon is gemaakt onder de slogan "Internet voor iedereen" en heeft tot doel heel Sri Lanka te voorzien van internet met behulp van ballonnen die in de stratosfeer worden gelanceerd.

project gek
project gek

Alle reizigers die van plan zijn om op vakantie of overwintering in Sri Lanka te gaan, evenals de lokale bewoners van het eiland, krijgen binnenkort in de hele staat snel internet.

Dergelijke vooruitzichten werden mogelijk dankzij het Project Loon-project van Google, dat van plan was internetballen in de stratosfeer te lanceren en hierover al overeenstemming heeft bereikt met de regering van Sri Lanka. Het plan is om binnen enkele maanden het hele eiland en alle dorpen te voorzien van internet. Het project zal in maart 2016 worden afgerond. De regering is ervan overtuigd dat de speciale Loon-ballontechnologie lokale ISP's zal helpen hun kosten te verlagen en betere tarieven aan het publiek aan te bieden.

image
image

Project Loon lancering

Meer dan de helft van de wereldbevolking heeft nog steeds geen toegang tot internet, ondanks de snelle ontwikkeling van de technologie. Project Loon is een netwerk van internetballonnen die door de stratosfeer reizen. Ze zullen mensen uit landelijke en afgelegen gebieden, evenals plaatsen van natuurrampen, kunnen voorzien van de nodige internettoegang.

Loon-technologie

Ballonnen stijgen op naar het niveau van de stratosfeer en stijgen op voor 20 km, waar geen wolken en vliegtuigen zijn, maar er zijn winden waarmee je het traject van het apparaat kunt bouwen. Doordachte software-algoritmen voor de beweging van de ballen houden nauwkeurig rekening met hun snelheid en route en zorgen voor een georganiseerd communicatienetwerk. Door partnerschappen met providers kunnen mensen alle mogelijkheden van het World Wide Web rechtstreeks vanaf smartphones en pc's met LTE-technologie gebruiken. Eén bol kan een gebied van de aarde beslaan met een diameter van 40 km.

image
image

Het project ging oorspronkelijk van start in Nieuw-Zeeland in 2013, waar de Loon-ballonnen werden getest. Ze werden vervolgens gebruikt in het noordoosten van Brazilië en de Centrale Vallei van Californië.

De ballonnen zijn ontworpen om luchtdruk, UV-stralen, extreme temperaturen tot 80 ° C te weerstaan en kunnen tot 100 dagen in de stratosfeer blijven. Volledig opgeblazen is de Loon 15 meter breed en 12 meter hoog. Door het speciale ontwerp keren de ballen na het einde van de operatie terug naar de grond en komen ze los van de schaal.

image
image

De elektronica wordt aangedreven door zonnepanelen die onder een steile hoek zijn gemonteerd en effectief zonlicht opvangen, zelfs op korte winterdagen op hoge breedtegraden. Het vermogen is voldoende voor de hele nacht dankzij het hoge vermogen van lithium-ionbatterijen.

Er is ook een parallel project genaamd Internet.org, dat wordt ondersteund door Mark Zuckerberg zelf. De ontwikkelaars proberen een betaalbaar model te creëren om internet voor de hele planeet te leveren. Er zijn al onbemande drones op zonne-energie van Internet.org ingezet in Indinesia, Colombia, India en andere landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Aanbevolen: