Hoe Microschakelingen Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Microschakelingen Te Lezen
Hoe Microschakelingen Te Lezen

Video: Hoe Microschakelingen Te Lezen

Video: Hoe Microschakelingen Te Lezen
Video: Mijn volgende stap - Bijbel lezen hoe doe ik dat? (7/9) 2024, Mei
Anonim

Om tekst te lezen die in een andere taal is geschreven, moet u op zijn minst het alfabet kennen. Het is onmogelijk om een microschakeling te lezen zonder speciale symbolen te kennen - een soort alfabet van elektronica.

Hoe microschakelingen te lezen
Hoe microschakelingen te lezen

instructies:

Stap 1

Vind verschillende naslagwerken over elektronica. Om de microschakelingen te kunnen lezen, moet u vertrouwd raken met de conditioneel-grafische aanduidingen of, zoals ze anders worden genoemd, UGO. Er zijn verschillende soorten UGO: volgens binnenlands en buitenlands. Buitenlandse zijn op hun beurt verdeeld in Europese en Amerikaanse. Er zijn veel verschillen tussen hen. Een weerstand in het Europese UGO-systeem wordt bijvoorbeeld aangegeven door een rechthoek en in de Amerikaanse wordt deze weergegeven als een zigzaglijn.

Stap 2

Besteed aandacht aan de eigenaardigheden van de aanduidingen van de verbinding van onderdelen. In diagrammen zijn onderdelen verbonden door lijnen. Om de microschakeling correct te lezen, moet u weten dat als twee lijnen (in het diagram symboliseren draden) elkaar kruisen of de ene de andere in een boog omzeilt, er geen verbinding tussen hen is. Als tussen deze lijnen op hun snijpunt een kleine gevulde cirkel wordt weergegeven, betekent dit dat de draden in dit gedeelte met elkaar zijn verbonden. Integendeel, in diagrammen die zijn gemaakt met behulp van pseudo-graphics, betekent het snijpunt van lijnen een verbinding tussen de draden, en de afwezigheid van een verbinding wordt getoond door het verbreken van een van de lijnen op de plaats waar de andere passeert.

Stap 3

Om pseudo-grafische diagrammen te lezen, moet u een monospaced lettertype gebruiken en duidelijk de verschillen benadrukken tussen andere methoden voor het opstellen van diagrammen die onderhevig zijn aan verschillende binnenlandse en buitenlandse normen.

Stap 4

Maak onderscheid tussen complexe aanduidingen in de tekening. Om bijvoorbeeld een microschakeling correct te kunnen lezen, moet u weten dat een kabelboom (de kabelboom kan virtueel zijn, d.w.z. de draden zijn niet gedraaid) wordt aangegeven met een verdikte lijn. Aan de uitgang van de bundel is elke draad met normale doorsnede gewoonlijk genummerd. Het voltooide knooppunt kan tegelijkertijd op meerdere connectoren worden aangesloten, die elk afzonderlijk genummerd zijn. De nummeringsregel voor connectoren is afhankelijk van het type.

Aanbevolen: