Hoe Microschakelingen Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe Microschakelingen Te Solderen
Hoe Microschakelingen Te Solderen

Video: Hoe Microschakelingen Te Solderen

Video: Hoe Microschakelingen Te Solderen
Video: Master Soldering: Surface Mount Fine-Pitch - Highly Recommended 2024, Mei
Anonim

Degenen die zelfstandig huishoudelijke en andere elektronische apparaten moeten repareren, worden vaak geconfronteerd met een situatie waarin het nodig is om een microschakeling van de printplaat te verwijderen. Deze bewerking vereist meer aandacht dan het solderen van conventionele condensatoren of weerstanden. Het moet met zorg en grondigheid worden uitgevoerd. Er zijn enkele kleine trucjes waarmee je de microschakeling zonder serieuze inspanning kunt solderen.

Hoe microschakelingen te solderen
Hoe microschakelingen te solderen

Noodzakelijk

  • - elektrische soldeerbout met dunne punt;
  • - hars;
  • - pincet;
  • - dun draad;
  • - een naald uit een medische spuit.

instructies:

Stap 1

Gebruik een soldeerbout met een dunne punt om achtereenvolgens overtollig soldeer van de microcircuitpoten te verwijderen. Bereid een dunne draad voor die u van een gevlochten draad kunt nemen. Het zal de functie vervullen van het verwijderen van warmte. Schuif de draad onder de pinnen van de microschakeling die je moet solderen. Dit werk kan het beste worden gedaan met een pincet.

Stap 2

Zet de draad vast door te solderen aan een van de aangrenzende elementen van de printplaat, of wikkel het uiteinde om de draad van een onnodig onderdeel. Anders kan de draad op het meest ongelegen moment eruit springen en het werk verstoren.

Stap 3

Gebruik een verwarmde soldeerbout om elk been van de microschakeling om de beurt te verwerken. Warm eerst de ene helft van de microschakeling op, en dan het andere deel. Nadat de poten vrij zijn van soldeer, trekt u ze voorzichtig uit de sleuven en buigt u ze opzij. Wanneer alle pootjes van de microschakeling vrij zijn, lijnt u ze uit met een pincet.

Stap 4

Gebruik voor bijzonder moeilijke gevallen een injectienaald. De naald moet een binnendiameter hebben die iets groter is dan de diameter van de pootjes van de microschakeling.

Stap 5

Smeer de pinnen van de microschakeling in de soldeergebieden met hars of ander vloeimiddel. Zet de naald op de eerste pin van de microschakeling en begin het soldeer te verwarmen met een soldeerbout. Tegelijkertijd moet de naald lichtjes heen en weer worden gedraaid, ingedrukt en losgelaten. Anders kan uw zelfgemaakte tool stevig aan het been van de microschakeling worden gesoldeerd.

Stap 6

Wanneer de naald de printplaat binnengaat, verwijdert u de soldeerbout en draait u langzaam de naald totdat deze van de steel loskomt. Verwerk de resterende pinnen van de microschakeling op dezelfde manier en maak ze vrij van soldeer. Om één pin op de beschreven manier te solderen, duurt het niet meer dan drie seconden.

Stap 7

Let er bij het losmaken van de pinnen van de microschakeling op dat de soldeerbout niet erg heet wordt. Anders kunt u het ontwerp van het onderdeel beschadigen, waardoor het onbruikbaar wordt.

Aanbevolen: