Hoe Kies Je Een GPS-navigator

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een GPS-navigator
Hoe Kies Je Een GPS-navigator

Video: Hoe Kies Je Een GPS-navigator

Video: Hoe Kies Je Een GPS-navigator
Video: ✅ Best GPS Navigation 2021 - (Top 5 Picked) 2024, Mei
Anonim

Een GPS-navigator is erg handig voor wie veel reist. Dit apparaat helpt u navigeren op onbekend terrein, vertelt u hoe u files kunt vermijden en bespaart u zo tijd. Maar om de navigator een betrouwbare assistent te laten worden, moet u weten hoe u deze correct kiest.

Een GPS-navigator kiezen
Een GPS-navigator kiezen

Waar te beginnen met het kiezen van een GPS-navigator?

Eerst moet u beslissen hoe u de navigator gaat gebruiken.

Als u van plan bent dit apparaat bij u te dragen, moet u stoppen bij een compacte navigator die in uw zak past. Let bij het kiezen niet alleen op het gemak, maar ook op de omstandigheden waarin u het gaat gebruiken. Als het onderhevig is aan vallen, stoten, hoogteverschillen, contact met water, is het beter om een apparaat te kopen in een schokbestendige waterdichte behuizing.

Als u GPS voor uw auto nodig heeft, zijn hiervoor stationaire navigators gemaakt. Het zal moeilijker zijn om zo'n navigator te kiezen vanwege het overvloed aan assortiment.

Er zijn ook professionele GPS-navigators (kaartplotters). Dit zijn complete navigatiesystemen voor het uitrusten van vliegtuigen en schepen. De keuze van dergelijke navigators zal beter aan professionals worden toevertrouwd.

Wat is het belangrijkste aan een GPS-navigator?

Het belangrijkste in elke navigator is natuurlijk de software. Als u een bepaald programma kiest, selecteert u automatisch de navigator, omdat alle programma's werken met specifieke merken GPS-navigators.

Een van de programma's is perfect om door de uitgestrekte gebieden van je geboorteland te reizen: Navitel, Avtosputnik, Navikom, iGo.

Navitel is de meest populaire navigatiesoftware met goede kaarten. Maar dit programma is niet geschikt voor navigators met een zwakke processor. Bovendien beweren sommige automobilisten dat Navitel langzamer gaat rijden in grootstedelijke gebieden.

Navicom-software die op Garmin-navigators is geïnstalleerd, heeft zeer gedetailleerde kaarten. Maar, zoals de praktijk laat zien, zijn deze kaarten onnauwkeurig.

De iGo-navigatiesoftware is geïnstalleerd op Pioneer, TiBO, Mitac-navigators. Dit programma is ideaal voor grootstedelijke gebieden.

Het grootste aantal fans verdiende het Avtosputnik-programma, dat is ontwikkeld door een Russisch bedrijf. Deze software wordt gebruikt in navigatiesystemen van Hyundai en GlobalSat. Het heeft volledige gedetailleerde kaarten en biedt nauwkeurige verkeersinformatie.

Als u regelmatig naar het buitenland gaat, moet u een navigator met internationale software aanschaffen.

Welke extra functies zijn belangrijk bij het kiezen van een navigator?

De GPS-navigator moet comfortabel voor u zijn. Zorg ervoor dat het display duidelijk en helder is. Het is wenselijk dat er bescherming tegen de zon is, zodat u de foto zelfs op een zonnige dag kunt zien.

Als je je favoriete routes wilt opslaan, kies dan een apparaat met meer geheugen.

Voor degenen die van plan zijn om een GPS-navigator in het veld te gebruiken, is het belangrijk om een apparaat te kiezen dat continu werkt.

Functies zoals handsfree, Bluetooth, Wi-Fi zijn leuke kleine dingen die niet iedereen nodig heeft, maar hun aanwezigheid impliceert hogere kosten van het apparaat.

Vergeet niet dat er geen slechte GPS-navigators zijn. Ze passen misschien niet bij je doelen. Beslis daarom, voordat u de definitieve keuze maakt, over de software en kies een handige apparaatinterface.

Aanbevolen: