Een Thuisbioscoop Kopen?

Inhoudsopgave:

Een Thuisbioscoop Kopen?
Een Thuisbioscoop Kopen?

Video: Een Thuisbioscoop Kopen?

Video: Een Thuisbioscoop Kopen?
Video: How To Choose A Home Theater Receiver - A Buying Guide 2024, Mei
Anonim

Een thuisbioscoop is meestal een set apparatuur die bestaat uit een dvd-speler en een bijbehorend luidsprekersysteem. Bij het kiezen van een thuisbioscoop is het aan te raden om bepaalde regels te volgen.

Een thuisbioscoop kopen?
Een thuisbioscoop kopen?

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van uw dvd-speler. Het is het belangrijkste element van een thuisbioscoopsysteem. Zorg ervoor dat je de door jou geselecteerde dvd-speler eenvoudig op je tv kunt aansluiten. Controleer hiervoor de beschikbaarheid van de benodigde poorten. Moderne thuisbioscoopsystemen zijn uitgerust met zowel analoge als digitale (HDMI) kanalen.

Stap 2

De dvd-speler moet een ingebouwde ontvanger hebben. Hierdoor kan het apparaat het audiosignaal op de juiste manier distribueren en naar het luidsprekersysteem verzenden. Meestal bevatten thuisbioscoopsystemen passieve luidsprekers, wat betekent dat er een versterker in de speler aanwezig moet zijn.

Stap 3

Let op de samplefrequentie van de ontvanger. De nominale waarde van deze parameter mag niet lager zijn dan 256 kHz. Dit is nodig om een hoogwaardig audiosignaal weer te geven.

Stap 4

Begin met het kiezen van uw luidsprekersysteem. Moderne thuisbioscopen zijn uitgerust met een 5.1-speakersysteem. Het bestaat uit een midden-, voor- en achterkanaal en een subwoofer. Het is nogal moeilijk om de geluidskwaliteit van een luidsprekersysteem te beoordelen bij het kopen van een bioscoop. Neem een dvd of usb-stick met opgenomen audiotracks mee. Zet de bioscoop aan en geniet van de geluidskwaliteit.

Stap 5

Denk eraan dat de luidsprekers niet mogen piepen of vreemde geluiden mogen maken. Als laagfrequent geluid via de satellieten wordt uitgezonden, werkt de ontvanger slecht. Deze signalen moeten door de subwoofer worden weergegeven. Let op het totale vermogen van de luidspreker. Voor een kamer van minder dan 30 m². m is een vermogen van 80-100 watt vereist.

Stap 6

Houd bij het evalueren van het vermogen rekening met het feit dat een groot percentage ervan aan de subwoofer wordt toegewezen. Met een subwoofer van 80 watt en satellieten van 4 watt krijg je geen luid geluid van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: