Wat Is LTE-netwerk

Wat Is LTE-netwerk
Wat Is LTE-netwerk
Anonim

LTE-netwerk (Long Term Evolution) is een van de soorten mobiele gegevensoverdracht. Het project van het creëren van dergelijke netwerken is in het leven geroepen om de huidige middelen voor het verzenden van informatie via draadloze kanalen te verbeteren.

Wat is LTE-netwerk
Wat is LTE-netwerk

Momenteel worden LTE-netwerken de vierde generatie draadloze communicatie (4G) genoemd. De belangrijkste voordelen ten opzichte van de vorige generatie zijn de hoge gegevensoverdrachtsnelheden. Dit is een duidelijk pluspunt voor gebruikers. Aanbieders kunnen op hun beurt LTE-technologie gebruiken om hun dekking te vergroten zonder nieuwe apparatuur te installeren.

De optimale dekkingsradius van een LTE-basisstation is 5 km. Indien nodig kan het opgegeven bereik worden uitgebreid tot 100 km. Uiteraard wordt een dergelijk groot dekkingsgebied geboden door de antenne op voldoende hoogte te installeren en impliceert het gebruik ervan in stedelijke omgevingen niet.

Het eerste commerciële LTE-netwerk ter wereld werd in 2009 in Zweden gelanceerd. In Rusland heeft de ontwikkeling van deze standaard nog geen actieve steun gekregen. Dit komt doordat operators om met LTE-netwerken te kunnen werken een frequentie van een bepaald bereik tot hun beschikking moeten hebben.

In mei 2012 activeerde de Yota-operator het LTE-netwerk in Moskou. Tot die tijd werden de meeste diensten geleverd via het WiMax-kanaal. Actieve Yota-gebruikers hadden vooraf de mogelijkheid om 'oude' modems in te ruilen voor apparatuur die werkt met een LTE-kanaal. Opgemerkt moet worden dat vóór de lancering van het LTE-netwerk in de hoofdstad dergelijke kanalen al actief waren in Novosibirsk en Krasnodar.

De langzame integratie van LTE-technologieën heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van computertechnologie. Dit geldt voornamelijk voor alle soorten tabletcomputers en communicators. Sommige van deze apparaten ondersteunen LTE-connectiviteit.

De werking van LTE-netwerken in Rusland is zo verzekerd dat wanneer u het dekkingsgebied van de bijbehorende antennes verlaat, er direct wordt overgeschakeld naar relatief oude kanalen. Uiteraard wordt deze functie alleen ondersteund door apparaten die kunnen werken met LTE-, WiMax- en GPRS-kanalen.

Aanbevolen: