Hoe Een NTV-schotel In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een NTV-schotel In Te Stellen
Hoe Een NTV-schotel In Te Stellen

Video: Hoe Een NTV-schotel In Te Stellen

Video: Hoe Een NTV-schotel In Te Stellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Maart
Anonim

Het kopen van een schotelantenne is niet alleen de eerste stap op weg naar meerkanaals televisie, maar ook het opsporen van een aantal problemen die hoe eerder hoe beter moeten worden opgelost. Het gaat daarbij niet alleen om het aansluiten van het apparaat, maar ook om het instellen van het zendsignaal, dat je desgewenst zelf kunt instellen.

Hoe een NTV-schotel in te stellen
Hoe een NTV-schotel in te stellen

Het is nodig

  • Satelliet NTV schotel,
  • instructies voor de werking ervan,
  • televisie,
  • ontvanger.

instructies:

Stap 1

Lijn de NTV-schotel uit in overeenstemming met het azimut en de hoek van de toekomstige locatie. Focus op de kompasgegevens. Sluit met behulp van de gebruiksaanwijzing de kabel van de convector naar de antenne aan. Het zogenaamde "knippen" van de F-connector gebeurt op een standaard manier:

- verwijder de bovenste kabelisolatie met ongeveer 1,5 cm, zonder de afschermingsvlecht te beschadigen;

- plaats deze langs de kabel en leg de folie vervolgens voorzichtig langs de vlecht;

- verwijder de laag interne isolatie met 1 cm door de connector helemaal naar beneden te schroeven. In dit geval moet de centrale geleider worden "geknabbeld" zodat het uitsteeksel achter de connector niet meer dan 2 mm is.

Stap 2

Sluit de digitale ontvanger aan op de tv (volgens de gebruiksaanwijzing). Zet vervolgens de tv aan en kies een populair tv-kanaal: RTR, NTV, enz. Neem de tijd om de spiegel van de schotelantenne in verschillende vlakken (horizontaal of verticaal) rond de beoogde locatie van de satelliet te verplaatsen. Als gevolg hiervan zou er een afbeelding op uw tv-scherm moeten verschijnen. Houd er rekening mee dat u na elke draai van 1 graad 3-5 seconden moet wachten (gedurende deze tijd reikt het signaal van de antenne naar de "box").

Stap 3

Selecteer in het menu van de satellietontvanger het item "Ontvangstsignaalsterkte". Het moet worden geactiveerd. De maximale waarde van het ontvangen signaalniveau kan worden bereikt door de antennespiegel soepel in twee vlakken, verticaal en horizontaal, te bewegen. Het is belangrijk om te onthouden dat de signaalsterkte grotendeels kan worden beïnvloed door weersomstandigheden. Zware regen, sneeuw of zelfs bewolking kunnen bijdragen aan zowel een vermindering van de kwaliteit als, in het algemeen, tot het volledig verdwijnen van het beeld.

Stap 4

Draai de stelmoeren vast voordat u ontspant op de bank en geniet van de meerkanaals tv-ervaring. Doe dit werk terwijl u tegelijkertijd het signaalniveau bewaakt. Plaats vervolgens de "NTV-Plus"-kaart volgens de instructies in de satellietontvanger en nodig uw dierbaren uit voor een familie-tv-kijken.

Aanbevolen: