Hoe Maak Je Een Hoofdtelefoonversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hoofdtelefoonversterker?
Hoe Maak Je Een Hoofdtelefoonversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Hoofdtelefoonversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Hoofdtelefoonversterker?
Video: How to make a Headphone Amplifier 2024, Mei
Anonim

Niet op alle audioapparaten kan rechtstreeks een hoofdtelefoon worden aangesloten. Sommige zijn alleen uitgerust met lijnuitgangen. Hoofdtelefoons kunnen er alleen op worden aangesloten via tussenliggende versterkers met laag vermogen.

Hoe maak je een hoofdtelefoonversterker?
Hoe maak je een hoofdtelefoonversterker?

instructies:

Stap 1

Gebruik elke geschikte plastic doos als behuizing voor je zelfgemaakte hoofdtelefoonversterker. Het moet gemakkelijk te openen zijn en in uw zak passen.

Stap 2

Neem twee cinch-stekkers en een standaard koptelefoonaansluiting. Soldeer korte tweeaderige snoeren aan de stekkers. Bevestig de aansluiting aan de wand van de behuizing.

Stap 3

Koop een speciale hoofdtelefoon met ingebouwde volumeregeling. Ze zijn niet veel duurder dan conventionele, maar ze laten je toe om zo'n regelaar niet op een versterker te plaatsen.

Stap 4

Bevestig het compartiment voor twee AA-batterijen in de behuizing.

Stap 5

Neem twee willekeurige laagvermogen-, laagfrequente junctietransistoren. Ze moeten hetzelfde zijn, anders zal het geluidsvolume in de koptelefoon verschillen.

Stap 6

Als u NPN-transistors gebruikt, sluit u de gemeenschappelijke pin van de hoofdtelefoonaansluiting aan op de plus van het batterijcompartiment en de emitters van beide transistors op de min van het batterijcompartiment. Als pnp-transistoren worden gebruikt, doet u het tegenovergestelde. Onthoud dat deze versterker een gemeenschappelijke kabel heeft van de hoofdtelefoonaansluiting die niet is aangesloten op de gemeenschappelijke draad, maar op de voedingsbus. Probeer de tulpringcontacten niet op de gemeenschappelijke klem van deze bus te plaatsen, dit veroorzaakt kortsluiting.

Stap 7

Verbind de collector van de ene transistor met de uitgang van de aansluiting die overeenkomt met het ene stereokanaal, en de collector van de andere met de uitgang die overeenkomt met het andere stereokanaal.

Stap 8

Sluit de ringcontacten van beide cinch-stekkers aan op het knooppunt van de emitters van de transistoren. Verbind de pinnen van deze pluggen met de bases van de transistoren, maar niet rechtstreeks, maar via condensatoren met een capaciteit van enkele tienden van een microfarad.

Stap 9

Sluit een vaste weerstand van 10 kilohm en een variabele weerstand van 1 megohm aan tussen de basis en de collector van een van de transistoren. Stel de maximale weerstand van de variabele weerstand in. Zet de versterker aan, breng een signaal aan en begin langzaam de weerstand te verminderen. Verminder het totdat het piepen verdwijnt en verhoog het dan iets.

Stap 10

Schakel de stroom uit, soldeer de ketting los en meet vervolgens de weerstand. Vervang deze door de dichtstbijzijnde grotere vaste weerstand uit de standaardreeks. Soldeer dezelfde weerstand tussen de basis en de collector van de tweede transistor.

Stap 11

Om in de toekomst de stroom van de versterker in en uit te schakelen, sluit u eenvoudigweg een hoofdtelefoon aan en koppelt u deze los.

Aanbevolen: