Wat Zijn Codes Van Satellietzenders

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Codes Van Satellietzenders
Wat Zijn Codes Van Satellietzenders

Video: Wat Zijn Codes Van Satellietzenders

Video: Wat Zijn Codes Van Satellietzenders
Video: De beste IPTV-abonnementsserviceprovider in Nederland | Afspeellijst met meer dan 16000 wereldwijd 2024, April
Anonim

Satellietkanaalcodes zijn ontworpen om te beschermen tegen heruitzending, kopiëren of illegaal kijken, en om ongeautoriseerde kijkwinsten van kijkers te voorkomen. Om piraterij op het gebied van satelliet-tv tegen te gaan, komen ze met steeds meer coderingssystemen die moeilijker te kraken zijn. Maar na verloop van tijd worden de nieuwste coderingssystemen gemakkelijk gebroken door hackers en piraten.

Wat zijn codes van satellietzenders
Wat zijn codes van satellietzenders

Viaccess-coderingssystemen

Viaccess 2.3 is momenteel een gehackt sleutelsysteem. Het is gemaakt door het Franse bedrijf France Télécom om kanalen tegen betaling te coderen. Na het hacken werd het verbeterd door een extra versleuteld TPS-Crypt-signaal op het hoofdgedeelte van de sleutel op te leggen. Met behulp van deze coderingsmethode konden de ontwikkelaars meerdere signalen tegelijk op dezelfde frequentie verzenden. Daarna kon een gewone satellietontvanger de toetsen niet herkennen, zelfs niet als deze was uitgerust met een emulator. Om kanalen te bekijken die zijn versleuteld met Viaccess 2.3-codering, moesten abonnees AEC-sleutels kopen bij een satellietexploitant.

Viaccess 2.4, 2.5, 2.6 - drie gehackte en momenteel ineffectieve coderingen, maar sommige kanalen werken tot op de dag van vandaag in deze codering, bijvoorbeeld het klassieke muziekkanaal Mezzo van de Hotbird 13E-satelliet.

Viaccess 3.0, 3.1 zijn coderingen die in 2007 zijn ontwikkeld. Op dit moment zijn ze niet gehackt, maar de kanalen die erin werken kunnen illegaal worden bekeken, met behulp van kart-sharing.

Viaccess 4.0, 5.0 - ontwikkeld in 2012, wordt actief gebruikt door satellietoperators uit Frankrijk, evenals door de Russische satellietoperator NTV-Plus. Niet gehackt, maar betaalde kanalen worden gemakkelijk illegaal bekeken via cartsharing.

Nagravision 2 coderingssysteem

Nagravision 2 wordt veel gebruikt door satellietoperators in Europa. Het was gedeeltelijk gehackt, maar alle kwetsbaarheden werden geëlimineerd door de codering te updaten en de sleutelkaarten te wijzigen voor meer dan 4 miljoen abonnees. Duitsland heeft financieel het meest te lijden gehad van de kaartwissel.

Als de Nagravision 2-codering opnieuw wordt gekraakt, zullen Duitse satellietexploitanten 17 miljoen extra kaarten moeten vervangen, wat enorme financiële verliezen met zich meebrengt.

Videoguard- en Irdeto 2-coderingssystemen

De coderingssystemen Videoguard en Irdeto 2 behoren tot de technisch meest beschermde systemen. Ze worden gebruikt door een aantal aanbieders van satelliet-tv in Europa, Rusland en Oekraïne. Hoewel de systeemsleutels niet zijn aangetast en gratis beschikbaar zijn gesteld aan het publiek, kunnen kanalen die zijn versleuteld op Videoguard- en Irdeto 2-systemen gemakkelijk illegaal worden bekeken door middel van cartsharing.

Het Videoguard-coderingssysteem wordt gebruikt door de Oekraïense satelliet-tv-aanbieder Viasat en het Irdeto 2-systeem wordt gebruikt door de Russische operator Raduga TV.

BISS-coderingssysteem

Het BISS-coderingssysteem is het eenvoudigst en het meest kwetsbaar voor hacking. BISS-sleutels kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan de hand van de berekeningsmethode, omdat ze zijn versleuteld in hexadecimale notatie. Het grootste probleem van het systeem is ook dat de kanaalcodes rechtstreeks in de satellietontvanger worden gecodeerd. Als de ontvanger is uitgerust met een sleutelemulator, zal het niet moeilijk zijn om de BISS-codering erop te doorbreken.

Aanbevolen: