Het Samsung-firmwarenummer Vinden

Inhoudsopgave:

Het Samsung-firmwarenummer Vinden
Het Samsung-firmwarenummer Vinden

Video: Het Samsung-firmwarenummer Vinden

Video: Het Samsung-firmwarenummer Vinden
Video: How to select correct Firmware for Your Samsung Device 2024, April
Anonim

Je bent de trotse bezitter van een Samsung telefoon. En u zult het meeste uit zijn potentieel willen halen door de nieuwste firmware te installeren. Maar eerst moet je uitzoeken welke versie al op de telefoon staat. Het is immers goed mogelijk dat je nog geen update nodig hebt.

Het Samsung-firmwarenummer vinden
Het Samsung-firmwarenummer vinden

Het is nodig

Samsung-telefoon (vereist), computer met geïnstalleerde software (optioneel)

instructies:

Stap 1

Pak je telefoon. Schakel het indien nodig in. Als uw Samsung volledig touchscreen is, opent u het schermtoetsenbord. Kies de combinatie * # 1234 # op het toetsenbord. Uw firmwarenummer wordt weergegeven op het telefoonscherm. Schrik niet als er twee cijfers verschijnen. Bijvoorbeeld:

(ZW VER)

S5250XXJH1

(CSC VER)

S5250CISJH1. In dit geval wordt de firmwareversie aangegeven met het bovenste nummer - SW VER.

Stap 2

Bepaal de releasedatum van de firmware met behulp van een van de sites die een dergelijke functie biedt (u hoeft alleen het nummer in een speciaal venster in te voeren en het systeem geeft het decoderingsresultaat weer). Of onthoud gewoon het Latijnse alfabet. Ten eerste geeft het firmwarenummer het telefoonmodel aan waarvoor het bedoeld is. In dit voorbeeld is dat S5250. De volgende twee letters geven de landen aan waar de ontwikkelaar van deze software zich door liet leiden. In ons voorbeeld is (XX) Europese landen. (Een volledige lijst met lettercodes met aanduiding van de landen van bestemming is indien nodig te vinden op internet). De volgende twee letters geven respectievelijk het jaar en de maand van de release van de firmwareversie aan. In dit geval komt het volgnummer van de letter in het Latijnse alfabet overeen met het volgnummer van het jaar en de maand in de kalender. Dat wil zeggen, de eerste maand - januari - wordt aangegeven met de letter A. In het voorbeeld is er de letter H - de achtste letter van het alfabet - daarom is de versie uitgebracht in augustus (de 8e maand). Bij de aanduiding van het jaar is de enige uitzondering W - 2003. Sinds 2004 (D) worden letters volgens hetzelfde principe toegekend. In het voorbeeld is er J - de 10e letter - respectievelijk het jaar 2010. De versie van 2011 wordt aangeduid met de letter K, 2012 –L. Helemaal aan het einde wordt het nummer 1 aangegeven - dit is het revisienummer van de geïnstalleerde firmware.

Stap 3

Installeer Samsung Kies op uw computer als u dit om de een of andere reden nog niet hebt gedaan. Het kan gratis worden gedownload van de Samsung-website. Start het programma en verbind uw telefoon met de computer via de meegeleverde datakabel of via Wi-Fi (als uw telefoon deze verbindingsmethode ondersteunt). Wanneer verbonden, selecteer Samsung Kies in het menu op het telefoonscherm. Samsung Kies controleert onafhankelijk de firmwareversie van uw telefoon en toont u niet alleen het firmwarenummer op uw computermonitor, maar controleert ook op officiële updates op de website van de ontwikkelaar. Als er nieuwere versies van de software worden gevonden, kunt u deze direct installeren.

Aanbevolen: