Een Beschadigde Geheugenkaart Repareren

Inhoudsopgave:

Een Beschadigde Geheugenkaart Repareren
Een Beschadigde Geheugenkaart Repareren

Video: Een Beschadigde Geheugenkaart Repareren

Video: Een Beschadigde Geheugenkaart Repareren
Video: Herstel je verwijderde bestanden, GRATIS! (Mac OS X en Windows) - Tutorial - TechTime 2024, Mei
Anonim

Elke geheugenkaart of flashdrive bevat een microschakeling die wordt aangestuurd door de firmware. Als u het op de verkeerde manier van de computer of andere media verwijdert, crasht dit programma en werkt de geheugenkaart niet meer. Hoe kun je het herstellen?

Een beschadigde geheugenkaart repareren
Een beschadigde geheugenkaart repareren

Het is nodig

  • - beschadigde geheugenkaart,
  • - een programma voor het lezen van codes,
  • - programma voor bestandsherstel.

instructies:

Stap 1

Om een beschadigde geheugenkaart te herstellen, moet u eerst het model en de fabrikant achterhalen. Zoek daarna speciale hulpprogramma's om met deze controller te werken. Dit te weten komen zal niet moeilijk zijn.

Stap 2

Om dit te doen, neem je je USB-stick in je handen, open je de behuizing voorzichtig met een mes en lees je de modelnaam van de controller. Wees voorzichtig en oplettend, aangezien dergelijke gegevens meestal worden weergegeven op de behuizing van de microschakeling. Als u daar niets kunt vinden, bepaal dan het controllermodel op basis van fabrikant-ID en apparaat-ID, dat wil zeggen op basis van speciale firmware-beveiligingscodes VID en PID. Nadat de codes zijn gevonden, downloadt u programma's van internet die deze codes herkennen.

Stap 3

Wees niet ontmoedigd als het programma de codes niet kan lezen, je hebt nog steeds een kans om een beschadigde geheugenkaart te herstellen. Probeer een andere manier. Zoek een fabrikant die deze codes gebruikt. Gebruik hiervoor speciale databases. U kunt bijvoorbeeld de iFlash-basis gebruiken.

Stap 4

Nadat u de fabrikant hebt bepaald, zoekt u op internet een servicehulpprogramma om met deze controller-microschakeling te werken. U kunt een dergelijk hulpprogramma vrij snel en volledig gratis downloaden van de website van de fabrikant.

Stap 5

Nadat het herstel van de microschakeling van de controller is voltooid, probeert u de gegevens uit het geheugen te halen. Onthoud dat u hiervoor speciale software voor gegevensherstel moet gebruiken. Houd er rekening mee dat absoluut elk programma hiervoor geschikt is, inclusief LostFlashFoto.

Stap 6

Als de beschadigde bestanden niet konden worden hersteld en ze zijn van geen bijzondere waarde voor u, voer dan een test uit op beschadigde sectoren op de geheugenkaart.

Aanbevolen: