Een Geheugenkaart Repareren

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Repareren
Een Geheugenkaart Repareren

Video: Een Geheugenkaart Repareren

Video: Een Geheugenkaart Repareren
Video: Herstel je verwijderde bestanden, GRATIS! (Mac OS X en Windows) - Tutorial - TechTime 2024, Mei
Anonim

Volgens statistieken falen geheugenkaarten meestal als gevolg van logische storingen. Ook kan de kaart mechanische schade, elektrische en thermische schade hebben en kan er een controllerstoring optreden. Geheugenslijtage komt het minst vaak voor.

Een geheugenkaart repareren
Een geheugenkaart repareren

instructies:

Stap 1

Laten we beginnen met logische fouten. In dit geval wordt de flashkaart door het systeem herkend als leeg of niet geformatteerd. Bestanden die ernaar worden geschreven, zijn niet zichtbaar. Een dergelijke storing treedt op als gevolg van het voortijdig verwijderen van de kaart uit de sleuf. De reden kan ook een plotselinge stroomstoring van het besturingssysteem zijn. Als gevolg hiervan zijn alle documenten aanwezig en is de servicetabel van het bestandssysteem beschadigd. U kunt dus niet de gegevens zien die op de media zijn opgeslagen.

Stap 2

Om het probleem op te lossen, zijn er speciale programma's voor gegevensherstel. U kunt het beste EasyRecovery gebruiken. Het programma helpt echter niet altijd om problemen op te lossen. Soms, om belangrijke bestanden op een flashstation te herstellen, moet u nauwgezet "sieraden" werk doen.

Stap 3

Om dit soort problemen met de flashdrive te voorkomen, moet u de optie "veilig verwijderen van het apparaat" gebruiken wanneer u klaar bent met het werken met de media. Het is ook niet nodig om de media uit de computer te trekken totdat het systeem er gegevens van heeft gelezen.

Stap 4

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan mechanische schade. Met dergelijke schade kunnen de media enige tijd werken met weinig of geen verstoring. Dergelijke storingen ontstaan door een onzorgvuldige houding ten opzichte van het apparaat. Allereerst wordt de behuizing van de flashdrive beschadigd, vervolgens worden de contactscheiders verplaatst en valt de sluiter van het verbod en de toestemming om op te nemen uit. Als de geheugenchip is gekraakt, gaan de gegevens sowieso verloren. In andere gevallen is het noodzakelijk om de contacten te herstellen, beschadigde onderdelen te vervangen, de USB-connector te versterken, de behuizing te repareren of te vervangen.

Stap 5

Om dit probleem te voorkomen, moet u in eerste instantie USB Flash van hoge kwaliteit aanschaffen, die een stevige en niet te dunne behuizing heeft. Het is het beste om media in een monolithische behuizing te kopen. Flash drives met een rubberen behuizing zijn erg populair.

Aanbevolen: