Welke Mp3-speler Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Mp3-speler Te Kiezen
Welke Mp3-speler Te Kiezen

Video: Welke Mp3-speler Te Kiezen

Video: Welke Mp3-speler Te Kiezen
Video: Best Mp3 Players in 2021 - How to Choose a Player to Listen to Music? 2024, April
Anonim

Een mp3-speler is een gadget voor meer dan alleen muziek luisteren. Met moderne apparaten van deze klasse kunt u foto's, films bekijken en verschillende documenten lezen. Deze apparaten verschillen op een aantal punten van elkaar, dus het is belangrijk om te bedenken welke mp3-speler je moet kiezen.

Welke mp3-speler te kiezen
Welke mp3-speler te kiezen

Geheugen

Het beslissende en belangrijkste kenmerk bij het kiezen van een mp3-speler is de ingebouwde geheugencapaciteit. Mp3-spelers op de markt kunnen geheugen hebben van respectievelijk 1Gb tot 32Gb, de prijs voor hen verschilt. Veel modellen van deze apparaten hebben de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden en soms kan het geheugen meer dan 2 keer worden vergroot. Er zijn verschillende modellen zonder ingebouwd geheugen, maar er worden wel uitbreidingskaarten bij geleverd. Ze zijn meestal in microSD-formaat. Dan zal niets de eigenaar van de speler ervan weerhouden om deze kaart in een grotere te veranderen.

Het mp3-formaat wordt zonder uitzondering door alle smartphones en moderne mobiele telefoons ondersteund. Maar we mogen niet vergeten dat het luisteren naar muziek de batterij van het toestel aantast. Daarom moeten muziekliefhebbers een mp3-speler kopen.

Spelerscherm

Moderne mp3-spelers zijn uitgerust met monochrome (kleurloos), kleuren, aanraakschermen, verschillend zowel in kwaliteit als in diameter. Voor sommige consumenten is de kwestie van het scherm op de gadget niet fundamenteel, ze gebruiken het apparaat alleen om naar muziek te luisteren, maar er zijn ook mensen die films en foto's kunnen bekijken, boeken kunnen lezen vanaf het scherm van een mp3-speler. Voor dergelijke consumenten is er een enorme keuze aan apparaten op de markt met grote kleuren touchscreens, waarvan de kwaliteit soms niet onderdoet voor moderne smartphones.

Opmerking - mp3-bestanden zelf verschillen in hun geluidskwaliteit en grootte. Hoe hoger de geluidskwaliteit, hoe zwaarder het bestand. Daarom, als een persoon gewend is om naar geluid van hoge kwaliteit te luisteren, moet hij een mp3-speler met een groot geheugen kopen.

Ondersteunde formaten

Naast het afspelen van bestanden met de.mp3-extensie, kunnen bijna al dergelijke gadgets vele andere formaten van audio, video, afbeeldingen (wav, jpg, bmp, avi, mpeg4, enz.) afspelen. De kwaliteit en kwantiteit van de ondersteunde bestandsindelingen verschilt natuurlijk van model tot model. In dit geval is het onwaarschijnlijk dat de gebruiker een tekstbestand op een klein zwart-wit monochroom scherm wil lezen. Daarom geldt dat hoe meer formaten een apparaat ondersteunt, hoe groter de kans is dat het een helder kleurenscherm van acceptabele kwaliteit heeft.

Bouwkwaliteit

De keuze voor een mp3-speler moet niet alleen gebaseerd zijn op het principe van zijn functionaliteit, maar ook op basis van het materiaal waarvan het apparaat is gemaakt. Sommige apparaten zijn volledig van metaal, wat betekent dat ze beter bestand zijn tegen slijtage. De meeste consumenten gebruiken hun spelers buitenshuis, op straat, tijdens het sporten, in het openbaar vervoer. Daarom is het uiterst belangrijk dat de speler alle tests doorstaat die de gebruiker voor hem heeft voorbereid.

Fabrikant

Er zijn veel merken op de markt die van elkaar verschillen qua bouwkwaliteit en gebruikte materialen. De apparaten van zulke reuzen in de wereld van de elektronicaproductie als Samsung, Sony, Phillips, Apple worden als de beste in kwaliteit beschouwd. MP3-spelers van merken als Cameron, Ritmix, Q3, Wexler, etc. zijn kwalitatief acceptabel te noemen.

Accu

Hoe langer de mp3-speler meegaat, hoe beter. De levensduur van de batterij hangt rechtstreeks af van de tijd dat u naar muziek op het apparaat luistert en de extra functies ervan gebruikt (video's, foto's bekijken, enz.). Hoe eenvoudiger het apparaat, hoe zwakker de batterij en vice versa. Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan de levensduur van de batterij.

Aanbevolen: