Een Digitale Camera Van Sony Instellen

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Van Sony Instellen
Een Digitale Camera Van Sony Instellen

Video: Een Digitale Camera Van Sony Instellen

Video: Een Digitale Camera Van Sony Instellen
Video: Sony PlayMemories Mobile - How-To Get Photos From Camera To SmartPhone or Tablet 2024, April
Anonim

Moderne digitale camera's hebben een nogal complexe interface en veel instellingen, die gemakkelijk te begrijpen zijn. De instellingen moeten worden geselecteerd rekening houdend met de gebruiksmodus van de camera.

Een digitale camera van Sony instellen
Een digitale camera van Sony instellen

instructies:

Stap 1

Als u de voorkeur geeft aan eenvoudig direct afdrukken, dat wil zeggen frames "zoals ze zijn", wijzigt u de scherminstellingen als volgt: ga naar het cameramenu en zoek daar het item Beeldformaat. Kies de indicator die zo dicht mogelijk bij 1915x1285 ligt - het meest geschikt voor het afdrukken van 10x15 cm, het meest voorkomende fotoformaat. Hoogstwaarschijnlijk zal het menu 2048x zijn … Onthoud dat tijdens het fotograferen de boven- en onderkant van het frame worden afgesneden, dus plaats geen objecten die belangrijk zijn voor het fotograferen.

Stap 2

Pas de kleur van je foto's aan. De parameters "helderheid", "contrast", "scherpte" en "verzadiging" helpen hierbij. Wijzig deze instellingen om de kleur van de afbeeldingen meer verzadigd en de contouren minder wazig te maken. Aanpassing van de helderheid is nodig als de foto's u te donker of juist te licht lijken.

Stap 3

Wees niet lui om van opnamemodus te wisselen. Een digitale camera heeft veel mogelijkheden voor alle soorten verlichting - of het nu gaat om nachtfotografie, daglicht, discoverlichting of vuurwerk. Alleen als je de juiste belichtingsmodus kiest, komen je foto's redelijk helder uit, met levendige en verzadigde kleuren.

Stap 4

Lees de instructies aandachtig. Alle bijzondere eigenschappen van je camera worden daar uitgebreid beschreven: beeldrotatie, autofocusverlichting, bereikoptimalisatie en andere opties.

Stap 5

Leer werken met verhaalmodi. Ze worden aangeduid met speciale letters. M is een handmatige modus waarmee u sluitertijd en diafragma kunt instellen (deze wordt meestal gebruikt door professionele fotografen). S is de sluiterprioriteitmodus, die meestal wordt gebruikt om "het moment vast te leggen", bijvoorbeeld tijdens sportevenementen. P - programmamodus, waarin de camera zelf de nodige instellingen selecteert. A - Diafragmaprioriteitmodus. De keuze van de modus hangt af van het niveau van je vaardigheid, maar je kunt met iedereen experimenteren.

Aanbevolen: