Wat Is Een Mobiele App?

Wat Is Een Mobiele App?
Wat Is Een Mobiele App?

Video: Wat Is Een Mobiele App?

Video: Wat Is Een Mobiele App?
Video: Mobile Apps - Web vs. Native vs. Hybrid 2024, April
Anonim

Dit artikel is gewijd aan een mobiele applicatie als een krachtig hulpmiddel, niet alleen voor communicatie en vrije tijd, maar ook voor het voeren van effectieve reclamecampagnes en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Er wordt een kort overzicht gegeven van de belangrijkste soorten mobiele applicaties, hun doel en functionaliteit.

Wat is een mobiele app?
Wat is een mobiele app?

Het is moeilijk om je een moderne persoon voor te stellen zonder een mobiel apparaat in handen. Of het nu een telefoon, een smartphone of andere communicators is, deze apparaten zijn stevig en blijkbaar lange tijd verankerd in de samenleving als onmisbare alledaagse communicatiemiddelen. Met de komst van nieuwe mobiele apparaten en de verscheidenheid aan platforms waarop ze worden ontwikkeld (Android, Symbian, Bada, iOS, iPhone), ontwikkelt de ontwikkeling van mobiele applicaties voor verschillende doeleinden zich actief.

Wat is een mobiele applicatie en waarvoor dient deze?

Een mobiele applicatie is een programma dat op een bepaald platform is geïnstalleerd en dat bepaalde functionaliteit heeft waarmee u verschillende acties kunt uitvoeren. Deze programma's zijn ontwikkeld in een taal op hoog niveau en gecompileerd tot native apparaatcode. Mobiele applicaties hebben een vaste plaats ingenomen op veel gebieden van menselijke activiteit en worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor entertainment (zoals voorheen), maar ook voor zakelijke en verschillende reclamecampagnes. Moderne technologieën maken het mogelijk om applicaties voor verschillende mobiele apparaten maximaal aan te passen en gemakkelijk te maken voor menselijke waarneming.

Welke toepassingen zijn er?

Programma's die zich positioneren als mobiele applicaties worden gemaakt op basis van de behoeften van consumenten. En aangezien er geen identieke verbruikers zijn, zijn er ook geen identieke toepassingen. Over het algemeen kunnen verschillende soorten mobiele applicaties worden onderscheiden, afhankelijk van hun focus en functies. Dus er zijn:

Promotionele applicaties voor mobiele apparaten. Dergelijke programma's zijn meestal beperkt in hun functies, maar ze zijn tegenwoordig erg creatief en populair. Een voorbeeld van zo'n mobiele app is Zippo's virtuele aansteker of de Magic Coke Bottle, een Coca-Cola-fles die de toekomst voorspelt. Een dergelijke applicatie wordt meestal gebruikt als onderdeel van een reclamecampagne voor verschillende merken.

Evenement toepassingen. Dergelijke programma's zijn ontwikkeld om bepaalde evenementen uit te zenden. Bijvoorbeeld om de Olympische Spelen online te bekijken.

Service-applicaties die vergelijkbaar zijn met sites. Dergelijke mobiele applicaties kunnen worden ontwikkeld in de vorm van catalogi, lijsten, enz., die de activiteiten van een organisatie weerspiegelen.

Spellen. Mobiele applicaties worden tegenwoordig meestal speciaal gemaakt voor entertainment. Games zijn ontwikkeld voor een breed scala aan platforms (Android, Symbian, Bada, iOS, enz.), hun aantal is tegenwoordig zo groot dat het onmogelijk is om te tellen.

Internetwinkels. Dergelijke mobiele applicaties zijn gemaakt om online kleding, accessoires, sieraden, enz. Te kopen. Ze winnen aan populariteit omdat ze het proces van het kiezen en kopen van het benodigde ding enorm vergemakkelijken.

Mobiele applicaties voor bedrijven. Dergelijke programma's worden zowel gemaakt voor communicatie en optimalisatie van het werk binnen de organisatie (bedrijfsapplicaties) als voor interactie met klanten.

Andere soorten mobiele apps: inhoud-apps, sociale-media-apps, systeem-apps, enz.

Het is onmogelijk om een duidelijke classificatie van mobiele applicaties te geven, omdat sommige van hen zo'n rijke functionaliteit hebben dat ze een soort "mix" zijn van verschillende soorten applicaties. Dergelijke applicaties die gebruikers een breed scala aan opties bieden, worden in de regel betaald. Gratis applicaties daarentegen zijn meestal eenvoudige software met een beperkt aantal functies, bijvoorbeeld voor het bekijken van e-mail. Er zijn wel uitzonderingen.

Moderne mobiele applicaties worden een krachtig marketinginstrument waarmee u veel problemen kunt oplossen: een imago creëren, een merk behouden en de loyaliteit van de consument eraan vergroten, communicatieprocessen optimaliseren en een bepaalde informatieruimte creëren. Kies "uw" mobiele applicatie en blijf bij de tijd!

Aanbevolen: