Een Timer Instellen Op Je Camera

Inhoudsopgave:

Een Timer Instellen Op Je Camera
Een Timer Instellen Op Je Camera

Video: Een Timer Instellen Op Je Camera

Video: Een Timer Instellen Op Je Camera
Video: How to set a countdown timer on the camera on your iPhone or iPad | VIDEO GUIDE 2024, Mei
Anonim

Soms wil je jezelf vastleggen tegen de achtergrond van een object of in het gezelschap van vrienden, maar er zijn geen mensen die een foto van je willen maken. Dat is niet erg, want de camera kan zelf foto's maken als hij goed is ingesteld. Of liever, gebruik de "timer"-functie.

Een timer instellen op je camera
Een timer instellen op je camera

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat je camera een timer (of zelfontspanner) functie heeft. Als u niet weet hoe u deze moet inschakelen, lees dan de instructies voor de camera.

Stap 2

Pas de lichtinstellingen aan. Als fotografie nieuw voor u is, kiest u de automatische modus. Gebruik een flitser in slecht verlichte kamers.

Stap 3

Zoek een steun voor de camera. Een tafel, stoel of een ander meubelstuk in de kamer, elk vlak oppervlak buitenshuis is prima geschikt. Vergeet de veiligheid van uw camera niet - controleer of deze stevig staat, of hij niet kan vallen door een onbedoelde schok.

Stap 4

Een statief is ideaal. Als je vaak jezelf fotografeert, overweeg dan om er een te kopen. Met een statief maak je gemakkelijk opnames van jezelf.

Stap 5

Stel je opname samen. Kijk door de zoeker (of het display van de camera) naar de plek waar je gefotografeerd gaat worden. Als je niet alleen gaat filmen, vraag dan je vrienden om op te komen voor de foto. Breng focus. Pas de gewenste vergroting aan (uiteraard vanaf de plek waar de camera komt te staan), maak een testopname. Of de lichtinstellingen in orde zijn, of alles in het kader past, of er vreemde voorwerpen op de foto staan.

Stap 6

Stel een timer in. Meestal wordt een daalvertraging voorgesteld van 5, 10, 30 seconden. Schat in hoe lang het duurt om op de opnamelocatie te komen en de gewenste pose aan te nemen. Stel de timer in, druk op de trekker - en ren naar je plaats. Je moet echter niet te veel haasten - je creëert alleen een sfeer van paniek en gelach, wat het oorspronkelijke idee kan verstoren.

Stap 7

Waarschuw uw vrienden dat in hoeveel seconden de sluiter zal ontspannen. Meestal markeren camera's elke seconde met een pieptoon. Zorg ervoor dat niemand in het kader beweegt of van houding verandert tot het moment dat de foto wordt genomen.

Stap 8

Wacht op de piep dat de foto klaar is en zie het resultaat. Timerfotografie kan lastig zijn, dus wees voorbereid om het meerdere keren te proberen.

Aanbevolen: