Verbinding Maken Met Een CCTV-camera

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een CCTV-camera
Verbinding Maken Met Een CCTV-camera

Video: Verbinding Maken Met Een CCTV-camera

Video: Verbinding Maken Met Een CCTV-camera
Video: HOW TO INSTALL CCTV CAMERA ? COMPLETE GUIDE 2024, Mei
Anonim

CCTV-camera's zijn ongetwijfeld het meest betrouwbare middel om tijdens uw afwezigheid altijd op de hoogte te zijn van gebeurtenissen thuis, op het werk of in een zomerhuisje. Om het signaal van de camera naar de DVR te verzenden, wordt een coaxkabel gebruikt - dit is de meest gebruikelijke televisiekabel die antennes en satellietschotels verbindt.

Verbinding maken met een CCTV-camera
Verbinding maken met een CCTV-camera

instructies:

Stap 1

Bevestig de coaxkabel aan de muur met behulp van de visgraatbevestiging. Dit is de gemakkelijkste en goedkoopste methode en hardware is te vinden in elke bouwmarkt.

Stap 2

Bevestig het netsnoer van de camcorder aan de coaxkabel met nylon kabelbinders (ze zijn sterk genoeg en weerbestendig).

Stap 3

Gebruik de bajonetconnector (NBC) om het signaal op de CCTV-camera aan te sluiten. Om de NBC-connector op een coaxkabel aan te sluiten, hebt u een speciale adapter nodig - F-connector. Om dit te doen, stript u de kabel van PVC-isolatie, bijt u de centrale kern af zodat deze ongeveer 3-4 mm uit de connector steekt, schroeft u de bajonetconnector in de F-connector en wikkelt u de basis terug met isolatietape voor een veiligere installatie.

Stap 4

Sluit de kabel aan op de CCTV-camera voor de DVR aan de ene kant of voor de video-opnamekaart aan de andere kant. Om dit te doen, moet u de connector op de stroomkabel bevestigen. Alle soorten CCTV-camera's hebben één standaard voedingsconnector, waardoor onnodig zoeken naar de vereiste connector wordt geëlimineerd. Voorheen waren alle connectoren uitsluitend bedoeld om te solderen, dat wil zeggen dat je eerst moest leren omgaan met een soldeerbout om de draad op de connector aan te sluiten. Nu hoeft u alleen nog maar de klemschroeven los te draaien met een kleine schroevendraaier, de "+" of "-" (blauwe of rode) stroomdraad te plaatsen die van de isolatie is gestript en de aansluitklemmen terug te schroeven.

Stap 5

Verberg de voedingseenheid in een aansluitdoos, meestal geïnstalleerd in de buurt van de camera. Dit beschermt de draden tegen ongunstige weersomstandigheden, het binnendringen van stof en behoudt eenvoudig het algehele esthetische uiterlijk. Bij domecamera's zit de voeding meestal verborgen in het plafond boven de camera.

Aanbevolen: