Hoe Te Controleren Op Originaliteit Van Nokia

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Op Originaliteit Van Nokia
Hoe Te Controleren Op Originaliteit Van Nokia

Video: Hoe Te Controleren Op Originaliteit Van Nokia

Video: Hoe Te Controleren Op Originaliteit Van Nokia
Video: How to check nokia original and fake 2024, April
Anonim

Er zijn veel buitenlandse productiebedrijven die illegaal mobiele telefoons van populaire modellen van bekende merken produceren. Als je een mobiele telefoon hebt gekocht en de herkomst ervan twijfelachtig is, kun je met behulp van deze instructies de originaliteit ervan controleren.

Hoe te controleren op originaliteit van Nokia
Hoe te controleren op originaliteit van Nokia

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om de IMEI te bepalen - een uniek identificatienummer van uw mobiele telefoon, bestaande uit 15 cijfers. Het zit in de firmware en wordt tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd. Kies * # 06 # op het toetsenbord in de standby-modus van het apparaat

Het nummer wordt op het scherm weergegeven, bijvoorbeeld 351539006764155

Herschrijf je getallenreeks ergens.

Stap 2

Zet de telefoon uit en open het batterijvak van het apparaat, verwijder de batterij, zoek een sticker op de behuizing eronder. IMEI zal daar ook worden aangegeven.

Stap 3

Controleer dit nummer met het nummer dat van het scherm is gekopieerd. Als ze overeenkomen, is de telefoon hoogstwaarschijnlijk niet nep. Dit garandeert echter niet de legitimiteit van de verkoop in Rusland.

Stap 4

Controleer ook de nummers op de verpakking, indien bewaard, en met het nummer vermeld op de garantiekaart. Ze moeten ook overeenkomen. Merktoestellen in Nokia-winkels (of bij officiële vertegenwoordigers van het bedrijf) worden geleverd met een blauwe garantiesticker van twaalf maanden op het deksel of op de doos.

Stap 5

Laten we nu eens kijken naar het legaliteitsgebied van de verkoop, dat wil zeggen waar dit apparaat moet worden verkocht. Hiervoor is internettoegang vereist, dus maak er verbinding mee. Als toegang niet mogelijk is, ga dan naar stap 9 van deze handleiding.

Stap 6

Start de browser, voer in de adresregel i

Druk vervolgens op Enter. U ziet een aanvraagformulier dat bestaat uit een enkel veld voor het specificeren van de IMEI onder het kopje "Vul hieronder IMEI-nummer in".

Stap 7

Voer uw 15 cijfers in dit veld in en druk op Enter, of klik aan het einde van het veld met de linkermuisknop op de knop "analyseren". Er wordt beknopte informatie weergegeven.

Stap 8

Controleer de modelnaam van uw telefoon in het veld Type mobiele apparatuur en de primaire markt toont de regio van verkoop. Het wordt bijvoorbeeld Europa (Europa) voor IMEI 351539006764155

Stap 9

Controleer de IMEI van uw toestel met de informatie van de Hotline van de Russische vertegenwoordiging van Nokia. Bel hiervoor het gratis nummer 8 200 700 2222, vertel de operator 15 cijfers. Als wordt gemeld dat de gerapporteerde IMEI niet in de database staat, is dit geen eigen Nokia-product.

Aanbevolen: