Hoe Kies Je Een Broodbakmachine?

Hoe Kies Je Een Broodbakmachine?
Hoe Kies Je Een Broodbakmachine?

Video: Hoe Kies Je Een Broodbakmachine?

Video: Hoe Kies Je Een Broodbakmachine?
Video: How to buy the best bread maker 2024, Mei
Anonim

Iedereen die ooit zelfgebakken brood heeft geproefd, zal zich voor altijd zijn prachtige, onvergelijkbare smaak herinneren, totaal anders dan de smaak van fabrieksbrood uit de winkel.

Hoe kies je een broodbakmachine?
Hoe kies je een broodbakmachine?

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat velen een Russische oven in huis zouden durven hebben en het deeg voor zonsopgang zouden doen, maar nu is er een uitstekende oplossing voor moderne stadsbewoners, waarmee je snel en moeiteloos vers gebakken brood kunt krijgen - dit is een huishoudelijke broodbakmachine. Dit veelzijdige apparaat helpt je niet alleen om gewoon brood te bakken, maar laat je ook toe om brood te proeven met verschillende toevoegingen, deeg te kneden, een cupcake of paastaart te maken en zelfs jam te maken.

Om een broodbakmachine te kiezen uit een verscheidenheid aan bestaande modellen, laten we kennis maken met de functies die deze huishoudelijke apparaten hebben.

  1. De basisfunctionaliteit die bijna alle modellen hebben: de keuze van de mate van knapperigheid van de broodkorst (van licht tot donker), de mogelijkheid om deeg van elke samenstelling en consistentie te kneden, van gist tot deeg voor pizza of dumplings, het bakken van Franse baguettes, gekenmerkt door een knapperige korst met een zacht centrum. Ook wordt vaak een versnelde bakmodus gevonden, die de kooktijd van brood van 4 tot 2 uur verkort ten koste van een lichte verslechtering van de kwaliteit.
  2. Duurdere modellen kunnen ook: Borodino-brood, cakes en muffins bakken, gistvrij brood, brood gemaakt van grof meel, parelgort, boekweit, maïs- en rijstmeel, jam en zoete gebakjes maken met chocolade, suiker en honing. Bedenk welke van de functies je nodig hebt. Diabetici vinden bijvoorbeeld bakken gemaakt van rijst of boekweitmeel het meest interessant (het is gemakkelijk om dergelijk meel thuis te maken van de juiste granen), lijners zullen zemelenbrood willen bakken en kinderen zullen genieten van zoete broodjes.
  3. Een belangrijk aspect van de werking van een broodmachine is de veiligheid. Kies daarom voor een broodbakmachine die is uitgerust met beveiliging tegen oververhitting, spanningspieken en van kinderen. Het broodbakprogramma loopt lang en een storing door een onmiddellijke spanningsval kan ertoe leiden dat u 's ochtends in plaats van een vers broodje alleen een ongebakken deeg vindt. Daarom wordt bij een aantal modellen het programma in het geheugen opgeslagen en nadat de stroomtoevoer is hersteld, gaat het broodbakproces verder vanaf het punt waarop het werd onderbroken.

Aanbevolen: