Wie Is Een Hacker?

Inhoudsopgave:

Wie Is Een Hacker?
Wie Is Een Hacker?

Video: Wie Is Een Hacker?

Video: Wie Is Een Hacker?
Video: Hacker werden - wie lernt man hacken? 2024, April
Anonim

Voor een term als hacker zijn er veel verschillende definities, sommigen geloven dat hackers criminelen zijn die proberen de vertrouwelijke informatie van de gebruiker te achterhalen, maar dit is niet altijd het geval.

Wie is een hacker?
Wie is een hacker?

Wie is een hacker?

Het begrip hacker wordt gekenmerkt door twee definities, waarvan er één de meest populaire en dus waarheidsgetrouwer is. Voor de meeste mensen is een hacker een aanvaller die op de een of andere manier probeert vertrouwelijke informatie te achterhalen die op een pc is opgeslagen, een systeemstoring veroorzaakt of gewoon een virus downloadt. Zulke mensen worden gekenmerkt door een andere definitie, namelijk "crackers" - mensen die een computer hacken. Als voorbeeld kunnen we het feit beschouwen dat een persoon die in staat is om het beveiligingssysteem van een computer te hacken, hem geen hacker maakt, in feite hetzelfde als het vermogen om auto's te openen hem geen automeester maakt. Een andere definitie van het woord hacker zijn de programmeurs die in feite het internet hebben gemaakt, het Unix-besturingssysteem, en precies wat het nu is, ze bieden het World Wide Web. Als gevolg hiervan heeft één woord twee verschillende definities, met als belangrijkste verschil dat hackers dingen bouwen en crackers ze breken.

Hoe word je een hacker?

Het blijkt dat mensen die hackers proberen te worden ofwel kunnen misleiden en informatie van andere mensen kunnen stelen, of dat ze echt proberen een programmeur te worden die goed thuis is in hun soort activiteiten, andere mensen helpen, enz. Zo'n hacker zijn is ongetwijfeld een plezier, alleen vergt het veel inspanning. Zulke mensen vinden het leuk om verschillende soorten problemen op te lossen die hen in de weg staan, van het aanscherpen van hun vaardigheden tot perfectie, enz. Anders, als een persoon zichzelf niet op deze manier wil verbeteren, is het hoogstwaarschijnlijk juist de kleinburgerlijke definitie van deze term die inherent aan hem is.

Natuurlijk, om op zijn minst een "kraker" te worden, heeft een persoon bepaalde kennis nodig op het gebied van automatisering van informatieprocessen, programmeren in basistalen, kennis van informatiebeveiliging en vele andere. Vergeet niet dat als u dat niet bent logisch kunt denken of je houdt er gewoon niet van om complexe problemen op te lossen die je in de weg staan, dan is het beter om het idee op te geven om een hacker te worden, aangezien dit soort activiteiten vooral de aanwezigheid van logisch denken vereist, en alleen dan doorzettingsvermogen en andere karaktereigenschappen. Soms lijkt het erop dat wat een hacker doet eentonig en saai werk is, en het is in dit verband dat een persoon die geen doorzettingsvermogen heeft, waarschijnlijk geen hacker kan worden.

Aanbevolen: