Een Webcam Kiezen

Een Webcam Kiezen
Een Webcam Kiezen

Video: Een Webcam Kiezen

Video: Een Webcam Kiezen
Video: ZO kan jij je TELEFOON als WEBCAM gebruiken! (2021) | Uitleg | TechTime 2024, April
Anonim

Hoe kies je een webcam? Wat zijn de belangrijkste functies en waarvoor is het bedoeld?

Een webcam kiezen
Een webcam kiezen

Vroeger konden mensen zich niet eens voorstellen dat men duizenden kilometers van elkaar verwijderd kan zijn en niet alleen kan communiceren, maar zelfs het gezicht van een geliefde kan zien en in zijn ogen kan kijken. We moeten hulde brengen aan de ontwikkeling van communicatietechnologieën die onze communicatie helpen vergemakkelijken. Vandaag is de web-camera al een vertrouwd communicatiemiddel. Met zijn hulp vindt communicatie van miljoenen mensen over de hele wereld plaats. Een klein apparaatje brengt mensen dichter bij elkaar.

Hoe kies je een webcam? Wat zijn de belangrijkste functies en waarvoor is het bedoeld? De eerste webcams werden gemaakt voor conferenties via internet. Op dit moment blijft dit doel bestaan. Naast deze webcamera zijn er nog vele andere doeleinden te vinden. Met zijn hulp kunt u foto's maken, video's maken en videobewaking uitvoeren. Recent uitgebrachte webcams zijn in staat om de sterrenhemel te observeren.

Het belangrijkste doel van een webcam is om te werken met multimedianetwerktoepassingen. In dit geval is het belangrijkste niet de kwaliteit van het verzonden beeld, maar de transmissiesnelheid.

Hoe kies je een webcam? Het eerste waar u op moet letten, is de compatibiliteit met het besturingssysteem van uw computer. Er zijn veel modellen op de markt die alleen op Windows draaien.

Onderdelen inbegrepen in de webcam:

1. CCD-matrix

2. Lens

3. Optisch filter

4. Video-opnamekaart

5. Videocompressie-eenheid

6. Centrale verwerkingseenheid

7. Geïntegreerde webserver

8. Flash-geheugen

9. Netwerkinterface

10. Seriële poorten

11. Alarmingangen / -uitgangen

Er zijn ook modellen met roterende apparaten. Ze worden voornamelijk gebruikt voor videobewaking.

De basis van een webcam is een matrix. De verschillen in de matrix zitten in de fabricagetechnologie. Tegenwoordig zijn CMOS- en CCD-technologieën populair. CCD geeft een beter beeld, en zorgt ook voor ruisonderdrukking. De CMOS-matrix heeft een lagere beeldkwaliteit en de aanwezigheid van ruis. In de prijs zijn er natuurlijk ook verschillen.

Een andere zeer belangrijke parameter is resolutie. De kwaliteit van het verzonden beeld hangt ervan af. Het waardebereik loopt van 0,1 tot 2 megapixels. De meest populaire VGA-resolutie is 0,3 MP. Framemaat - 640x480. Voor het hosten van een internetconferentie is een resolutie van 320 x 240 pixels voldoende. De resolutie van 640 x 480 pixels is zeer geschikt voor het opnemen van films die vervolgens gemakkelijk kunnen worden gemaild. De duurdere modellen hebben een sensor van 1.280 x 960 pixels, waarmee foto's op grote schaal mogelijk zijn.

Let ook op de gevoeligheid van de matrix. Een parameter die de minimale verlichting bepaalt waarbij u foto's kunt maken. De bepaling van de gevoeligheid gebeurt in Lux. Houd er rekening mee dat alle camera's ruis produceren bij gebrek aan licht.

Laten we nogmaals zeggen dat een webcam veel verschillende functies kan vervullen. Met zijn hulp kunt u goede foto's maken, video's maken en informatie bewerken. Daarnaast heeft de webcam veel instellingen, zoals controle over witbalans, kleur, helderheid, kleurbereik en andere.

Video-opnamekwaliteit is de belangrijkste voorwaarde voor video-opname. De beste op het gebied van beeldkwaliteit zijn camera's van Logitech en Philips. Het enige nadeel is dat er behoefte is aan een permanente verbinding met een computer, evenals het ontbreken van een videozoeker.

Aanbevolen: