Hoe Zet Je Je Koptelefoon Op

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Je Koptelefoon Op
Hoe Zet Je Je Koptelefoon Op

Video: Hoe Zet Je Je Koptelefoon Op

Video: Hoe Zet Je Je Koptelefoon Op
Video: Hoe koppel ik mijn Bluetooth hoofdtelefoon aan een Windows computer? 2024, April
Anonim

Het is zonde om kwalitatief goede koptelefoons weg te gooien vanwege een kapotte kabel. Met de vaardigheden van het solderen, in plaats van een nieuwe koptelefoon te kopen, kun je beschadigde koptelefoons repareren. De reparatie zal enige tijd in beslag nemen en u een aanzienlijk bedrag besparen.

Hoe zet je je koptelefoon op
Hoe zet je je koptelefoon op

Het is nodig

soldeerbout, soldeer en neutraal vloeimiddel; - ohmmeter; - tangen; - lijm (bijvoorbeeld "Moment"); - plakband, elektrische tape of krimpkous

instructies:

Stap 1

Sluit een ohmmeter-sonde aan op het contact van de stekker die zich het dichtst bij de kabelingang bevindt (dit is gebruikelijk), en sluit de andere op zijn beurt aan op de verre en middelste contacten. In dit geval zijn er drie situaties mogelijk: de pijl wijkt af, er is een klik in het oorstuk - het bijbehorende circuit is operationeel; de pijl wijkt niet af, er is geen klik - een open circuit, de pijl wordt afgebogen, er is geen klik - een kortsluiting. Deze laatste storing kan het apparaat waarop de koptelefoon is aangesloten beschadigen, als deze niet is voorzien van bescherming.

Stap 2

Bepaal waar de storing zich bevindt. Nadat u een ohmmeter op een van de zenders hebt aangesloten (zie hierboven), begint u de kabel voorzichtig te schudden, eerst bij de ingang naar de stekker, dan op het punt waar de kabel in tweeën splitst en vervolgens bij elk van de hoofdtelefoons. Herhaal vervolgens de test door de ohmmeter los te koppelen van de ene zender en aan te sluiten op de andere. Na het vinden van een punt, wanneer de kabel slingert, waarin klikken, gesis hoorbaar zijn, kan de plaats van breuk of kortsluiting als gelokaliseerd worden beschouwd.

Stap 3

Knip de kabel door waar je het probleem hebt gevonden. Als het een stekker is, open hem dan met een tang, en als het een radiator is, haal de dop er dan van af. Verwijder de buitenmantel van de kabel tot een lengte van ongeveer een centimeter. De geleiders zelf zijn in de meeste gevallen bedekt met vernisisolatie. Probeer het niet te verwijderen met een draadknipper, een mes of een aansteker - dit kan de draad beschadigen of het erg moeilijk maken om hem te vertinnen. Druk de geleider tegen de met hars beklede plaat en laat de soldeerbout eroverheen lopen, licht aandrukken - de isolatie wordt verwijderd en kan worden vertind.

Stap 4

Als de kabel in het midden breekt, soldeer dan geleiders van dezelfde kleur aan elkaar en isoleer hun verbindingen van elkaar. Als er een breuk in de stekker zit, soldeer dan de gele of grijze draad naar het nabije contact, blauw of groen naar het midden en rood of oranje naar het verre contact. Isoleer vervolgens de soldeerpunten. Als er een breuk in de radiator zit, knoop dan de kabel in een knoop na het gat zodat deze er niet uit kan worden getrokken, en soldeer de geleiders in willekeurige volgorde aan de luidsprekerpads. Als er een breuk in de luidspreker zelf zit, vervang deze dan door een andere. Nadat u de zender hebt gerepareerd, sluit u deze met een dop en lijmt u de verbinding, zonder het binnendringen van lijm aan de binnenkant. Nadat je hebt gewacht tot de lijm volledig is opgedroogd, schuur je de bajonet met een vijl, blaas je de spaanders eraf en ga je pas de koptelefoon gebruiken.

Aanbevolen: