De Batterij Van Uw Telefoon Voor De Eerste Keer Opladen

Inhoudsopgave:

De Batterij Van Uw Telefoon Voor De Eerste Keer Opladen
De Batterij Van Uw Telefoon Voor De Eerste Keer Opladen

Video: De Batterij Van Uw Telefoon Voor De Eerste Keer Opladen

Video: De Batterij Van Uw Telefoon Voor De Eerste Keer Opladen
Video: Zo doe jij langer met de BATTERIJ van je TELEFOON! (5 tips hoe!) 2024, April
Anonim

Voordat u optimaal gebruik gaat maken van uw nieuwe mobiele telefoon, moet u eerst nadenken over hoe u deze op de juiste manier kunt opladen. Het goed opladen van de batterij kan immers de levensduur verlengen.

De batterij van uw telefoon voor de eerste keer opladen
De batterij van uw telefoon voor de eerste keer opladen

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de batterij volledig ontladen, dat wil zeggen, in die mate dat de telefoon zichzelf uitschakelt. Open vervolgens de gebruikershandleiding, daar vind je het hoofdstuk over de eerste keer opladen van de telefoon. Ook wordt aangegeven hoe lang het duurt. Sluit vervolgens de oplader aan. Een volledige set energiecapaciteit van de batterij duurt ongeveer tien tot achttien uur.

Stap 2

De telefoon kan 's nachts worden opgeladen. In dit geval is het raadzaam om deze uit te schakelen, zodat de batterij alleen gericht is op het verzamelen van energie en niet op het verdelen ervan over de elektronica van het apparaat.

Stap 3

Wanneer de indicator aangeeft dat de batterij vol is, betekent dit dat de snelle lading voorbij is, daarna gaat de langzame lading verder. U mag de batterij niet langer dan vierentwintig uur opladen om overaccumulatie van energie te voorkomen.

Stap 4

Een vergelijkbare procedure, van volledig ontladen tot volledig opladen, moet twee of drie keer worden uitgevoerd, dan is uw telefoon op tijd klaar om u meer van dienst te zijn, zelfs onder zware belasting en lage temperaturen. In het gewone spraakgebruik wordt dit proces "training" genoemd. Het is echter alleen nodig voor nikkelbatterijen, als u lithium heeft - het heeft geen "training" nodig, u kunt het onmiddellijk in de normale modus gebruiken.

Stap 5

Nikkel (NiMH - nikkel-metaalhydride) batterijen en wordt vervolgens aanbevolen om op te laden als ze helemaal niet zijn opgeladen. Systematisch langdurig opladen (bijvoorbeeld 's nachts) kan de bruikbare capaciteit verminderen.

Stap 6

Lithium-ion (Li-Ion) batterijen bieden daarentegen lange oplaadtijden. Als de indicator vol was, betekent dit dat er slechts ongeveer tachtig procent is verzameld, de resterende twintig zullen de komende twee tot drie uur worden verzameld.

Aanbevolen: