Hoe De Telefoon Terug Te Zetten Naar De Fabrieksfirmware

Inhoudsopgave:

Hoe De Telefoon Terug Te Zetten Naar De Fabrieksfirmware
Hoe De Telefoon Terug Te Zetten Naar De Fabrieksfirmware

Video: Hoe De Telefoon Terug Te Zetten Naar De Fabrieksfirmware

Video: Hoe De Telefoon Terug Te Zetten Naar De Fabrieksfirmware
Video: How to Restore Original Firmware on Samsung Galaxy J7 2024, April
Anonim

Door de standaardfirmware van de telefoon te vernieuwen, kunt u problemen met de werking van de software, verschillende vastlopers en apparaatstoringen oplossen. In dit geval keert de firmware van het apparaat na het resetten van de instellingen (Hard Reset) terug naar de oorspronkelijke staat waarin het door de fabrikant is geïnstalleerd.

Hoe de telefoon terug te zetten naar de fabrieksfirmware
Hoe de telefoon terug te zetten naar de fabrieksfirmware

Android

Het resetten van een Android-telefoon naar de fabrieksfirmware wordt uitgevoerd met behulp van de juiste instelling in het menu van de telefoon of met behulp van een toetsencombinatie (als het niet mogelijk is om de telefoon aan te zetten). Om de firmware van de ingeschakelde telefoon te resetten, gaat u naar het menu "Instellingen" van het apparaat. Klik vervolgens op "Over het apparaat" en selecteer "Fabrieksinstellingen herstellen". De naam van de menu-items voor het oproepen van de reset-bewerking kan variëren, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem van het apparaat en de fabrikant die wijzigingen heeft aangebracht in de standaardfirmware. Voer indien nodig de beveiligingscode in om de software te resetten en bevestig vervolgens de bewerking.

Als u de telefoon naar de fabrieksstatus wilt terugbrengen als het onmogelijk is om hem volledig te starten, houdt u de toetsencombinatie van de telefoon ingedrukt, die kan worden beschreven in de instructies voor het gebruik van het apparaat, op gespecialiseerde forums of op de officiële website van het apparaat fabrikant in de sectie van de technische documentatie. De meeste telefoons resetten hun besturingssysteem en zetten hun instellingen terug naar de fabrieksinstellingen bij gebruik van een combinatie van de ontgrendel- (aan/uit)-toetsen, menu- en volume-omlaagknoppen. Het is vermeldenswaard dat sommige telefoons de toets Volume omhoog gebruiken om de instellingen te resetten. In dit geval kan de aan/uit-knop worden losgelaten nadat de smartphone is gestart en moeten de volume- en menutoetsen nog een paar seconden worden ingedrukt voordat het formatteringsproces begint.

iPhone

U kunt ook het bijbehorende menu-item gebruiken om de iPhone-instellingen te resetten. Ga hiervoor naar "Instellingen" - "Algemeen" - "Reset" - "Verwijder alle inhoud en instellingen". Bevestig de bewerking twee keer en wacht tot de telefoon terugkeert naar de fabrieksstatus.

U kunt uw apparaat ook resetten met iTunes. Sluit je telefoon aan op je computer en open iTunes. Selecteer daarna de naam van het apparaat in de rechterbovenhoek van het programma. Klik in het gedeelte "Bladeren" op de knop "Herstellen". Onthoud dat het resetten van de firmware zal resulteren in het verlies van alle opgeslagen instellingen en gegevens, en daarom wordt aanbevolen om een back-up te maken voordat u doorgaat met de bewerking.

Windows telefoon

Het resetten van de Windows Phone-firmware wordt ook uitgevoerd met behulp van de bijbehorende functie, die beschikbaar is in de instellingen van het apparaat. Klik op "Instellingen" en ga naar het gedeelte "Apparaatinformatie" en selecteer vervolgens "Fabrieksinstellingen herstellen". Bevestig de bewerking twee keer en wacht tot de melding dat het formatteren is voltooid, verschijnt.

Sommige Windows Phone-modellen kunnen worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen zonder dat u het apparaat hoeft aan te zetten. Om dit te doen, houdt u de knop Volume omlaag tegelijk met de aan / uit-toets ingedrukt. Laat de aan/uit-knop los. Nadat u het telefoonlogo ziet, laat u de toets Volume omlaag los. Druk vervolgens achtereenvolgens op de knoppen volume omhoog, volume omlaag, aan / uit en vervolgens volume omlaag. Wacht daarna tot de instellingen zijn gereset en de bijbehorende melding op het scherm verschijnt.

Aanbevolen: