Een Mobiele Verbinding Vinden

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Verbinding Vinden
Een Mobiele Verbinding Vinden

Video: Een Mobiele Verbinding Vinden

Video: Een Mobiele Verbinding Vinden
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

Meestal wordt het mobiele signaal automatisch bepaald, op voorwaarde dat het zich in het servicegebied van de operator bevindt en de aanwezigheid van een simkaart in een goed werkende telefoon, maar soms treden er storingen op.

Een mobiele verbinding vinden
Een mobiele verbinding vinden

Noodzakelijk

  • - je mobiele telefoon;
  • - een werkende simkaart.

instructies:

Stap 1

Ga naar het hoofdmenu van uw telefoon en open het item dat verantwoordelijk is voor de operatorinstellingen. Selecteer "Zoeknetwerk" en selecteer automatisch zoeken. Na een tijdje wordt het netwerk door zichzelf gedetecteerd en bepaald. Als dit niet gebeurt, selecteert u de handmatige modus en selecteert u in de lijst met beschikbare netwerken degene waarvan de operator u van dienst is.

Stap 2

Houd er rekening mee dat u op dit moment een simkaart in uw telefoon moet hebben en dat de batterijlading voldoende moet zijn om te kunnen zoeken. Ook kan de sterkte van het antennesignaal van uw telefoon afhangen van de huidige modus als energiebesparing is ingeschakeld. Wijzig de instellingen in het bijbehorende menu en zoek opnieuw als het netwerk niet automatisch wordt gevonden.

Stap 3

Als uw telefoon geen netwerk zoekt en offline werkt, controleer dan of er een simkaart in het bijbehorende compartiment van het apparaat onder de batterij zit en schakel deze weer in. Let vooral op de pictogrammen die aangeven aan welke kant de simkaart correct moet worden geplaatst. Het moet ook actief zijn op het moment dat u naar een mobiel signaal zoekt.

Stap 4

Controleer de prestaties van de antenne van uw telefoon met een andere simkaart, bij voorkeur een alternatieve provider. Zorg er ook voor dat de offline modus op uw telefoon is uitgeschakeld, omdat deze vaak automatisch wordt ingeschakeld wanneer deze daarna wordt geactiveerd.

Stap 5

Als u om de een of andere reden geen mobiele verbinding kunt vinden, neem dan contact op met de technische ondersteuningsdienst van uw provider om de oorzaak van de storing te achterhalen. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen uw paspoortgegevens nodig kunnen zijn. Als de problemen met het vinden van het signaal te maken hebben met het uitvallen van de telefoon, koop dan een nieuwe of neem contact op met de diensten van servicecentra voor reparatie.

Aanbevolen: