Een Microfoonsignaal Versterken

Inhoudsopgave:

Een Microfoonsignaal Versterken
Een Microfoonsignaal Versterken

Video: Een Microfoonsignaal Versterken

Video: Een Microfoonsignaal Versterken
Video: Mini project: Amplified electret microphone 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van personal computers voor wie de uitdrukkingen "home video" of "opnamestudio in de slaapkamer" geen loze woorden zijn, krijgen vroeg of laat te maken met de problemen van niet-professionele microfoons. Het geluidsniveau dat door dergelijke apparaten wordt geregistreerd, is vaak te laag, zelfs voor amateurgeluidstechnici. U kunt dit probleem echter nog steeds oplossen.

Een microfoonsignaal versterken
Een microfoonsignaal versterken

Noodzakelijk

  • - microfoon;
  • - geluidskaart;
  • - een op de computer geïnstalleerde audio-editor.

instructies:

Stap 1

Klik op het pictogram van het configuratiescherm voor het audioapparaat dat op uw computer draait. Meestal staat dit icoontje in de zogenaamde lade, naast de klok. Een lade is een element van de werkbalk van de bureaubladomgeving die wordt gebruikt voor de behoeften van langlopende, maar niet constant gebruikte programma's.

Stap 2

Zoek in het venster dat verschijnt de volumeregelaars die overeenkomen met de aansluiting van uw aangesloten microfoon (de aansluitingen kunnen Mic, Front Pink in, Rear pink in of anders heten, afhankelijk van het model geluidskaart). Deze bedieningselementen moeten worden vergrendeld op de maximale volumestand. Controleer ook of uw geluidskaart is geselecteerd op het tabblad "Opnemen" en of de opnameniveauregeling op vol vermogen is ingesteld.

Stap 3

Selecteer vervolgens in de instellingen het item "Microfoonversterking" - hiervoor hoeft u alleen maar het vakje naast de bijbehorende inscriptie aan te vinken.

Stap 4

Als de uitgevoerde bewerkingen niet genoeg waren en de opname al is gemaakt, kunt u proberen de audio-editorhulpmiddelen te gebruiken. Meestal bevinden de functies waarmee u met de amplitude van het geluid kunt werken zich in de tabbladen "Effecten", "Amplitude", "Normalisatie". Het is vermeldenswaard dat alleen officieel gelicentieerde en geïnstalleerde audio-editors volwaardig werk met geluid kunnen produceren. Draagbare versies of illegale versies van dergelijke programma's kunnen aanzienlijk beperkt zijn in hun functionaliteit.

Aanbevolen: