Hoe Te Kiezen Tussen Iphone En Samsung

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kiezen Tussen Iphone En Samsung
Hoe Te Kiezen Tussen Iphone En Samsung

Video: Hoe Te Kiezen Tussen Iphone En Samsung

Video: Hoe Te Kiezen Tussen Iphone En Samsung
Video: iOS VS Android - Did You Make The Right Choice? 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat bedrijven als Apple en Samsung de leidende posities innemen op de markt van mobiele apparaten, smartphones en andere gadgets. De voor- en nadelen van elke fabrikant kunnen worden onthuld door hun vlaggenschipapparaten te vergelijken. Dit zijn de Iphone 5s en Samsung Galaxy S5 van vandaag.

Hoe te kiezen tussen Iphone en Samsung
Hoe te kiezen tussen Iphone en Samsung

Afmetingen en kwaliteit behuizing

Het vlaggenschip van Samsung is beduidend groter dan zijn concurrent van Apple, namelijk - de lengte van Samsung is 15% langer, de breedte is 24% en de dikte is 7%. Zo wint de Iphone op het gebied van compactheid. Wat betreft de bouwkwaliteit van de behuizing en de materialen, steekt de iPhone met kop en schouders uit boven zijn concurrent. De body van het Apple-product is gemaakt van geanodiseerd aluminium, de naden en verbindingen sluiten strak op elkaar aan, waardoor er geen vuil kan binnendringen - wat niet gezegd kan worden van het vlaggenschip van Samsung. De Samsung case is gemaakt van plastic, de naden en verbindingen sluiten niet zo strak aan en raken na verloop van tijd verstopt met vuil.

Schermgrootte en resolutie

Samsung loopt in dit opzicht ver voor op Apple, aangezien het scherm van Samsung 62% groter is dan dat van Apple. Bovendien is de schermresolutie van Samsung scherper - de resolutie is 432 pixels/inch, terwijl de Iphone slechts 326 pixels/inch heeft.

Vingerafdrukscanner

Vrijwel alle moderne smartphones zijn uitgerust met dit type bescherming. Bij het vergelijken van de vingerafdrukscanner van Samsung en Apple moet worden opgemerkt dat om een smartphone van Samsung te ontgrendelen, je met je vinger langs de sensor moet schuiven. Dit moet strikt loodrecht op de onderkant van de telefoon gebeuren en niet erg snel, anders werkt de scanner niet. Bij Apple gaat het wat dat betreft veel beter: om een vingerafdruk te scannen, hoef je hem alleen maar aan de sensor te bevestigen, en in elke positie ten opzichte van het apparaat zelf. De optische iPhone-scanner presteert dus onvoorwaardelijk beter dan de Samsung-aanraakscanner.

Camera

Ondanks dat beide geteste toestellen zijn uitgerust met high-end camera's, neemt het vlaggenschip van Samsung vol vertrouwen de leidende positie in. Met de 16 megapixel camera met instant autofocus maak je niet alleen foto's van de hoogste kwaliteit, maar kun je ook een ander scherpstelpunt selecteren in een reeds gemaakte foto.

Levensduur en capaciteit van de batterij

De batterijcapaciteit van Samsung is 2800 mAh, waardoor je het apparaat ongeveer twee dagen kunt gebruiken op een enkele lading in de gematigde energiemodus, terwijl de capaciteit van de iPhone slechts 1570 mAh is, wat de levensduur van de batterij tot één dag verkort. Er moet ook worden opgemerkt dat het bovengenoemde nadeel van het Samsung-apparaat in de vorm van een plastic behuizing en als gevolg daarvan een verwijderbare achtercover een voordeel wordt waarmee u de batterij zelf kunt vervangen zonder de hulp van specialisten, wat niet gezegd kan worden over de Iphone.

conclusies

Als we het bovenstaande samenvatten, moet worden opgemerkt dat Samsung met vertrouwen toonaangevend is op het gebied van "vulling" - het heeft een krachtigere camera, een groter scherm en een langere levensduur van de batterij. Vergeet echter niet dat veel elementen van het gepresenteerde vlaggenschip ooit zijn "geleend" van Apple-producten, en dat de bouwkwaliteit en materialen van de Iphone veel hoger zijn.

Aanbevolen: