De Camera Instellen Op Uw Nokia-telefoon

Inhoudsopgave:

De Camera Instellen Op Uw Nokia-telefoon
De Camera Instellen Op Uw Nokia-telefoon

Video: De Camera Instellen Op Uw Nokia-telefoon

Video: De Camera Instellen Op Uw Nokia-telefoon
Video: How to get started with Pro Camera on your Nokia phone 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons van Nokia die zijn uitgerust met een camera hebben een zeer flexibel systeem van instellingen. Hierin kunt u bijna alle parameters wijzigen die handmatig kunnen worden gewijzigd in een conventionele digitale camera. Hiervoor is geen extra software nodig.

De camera instellen op uw Nokia-telefoon
De camera instellen op uw Nokia-telefoon

instructies:

Stap 1

Schakel de cameramodus in op uw telefoon. Houd hiervoor de opnameknop aan de zijkant van het apparaat ingedrukt totdat de camera-interface verschijnt. Je kunt het ook oproepen via het menu: "Afbeeldingen" - "Camera".

Stap 2

Draai het telefoonscherm naar links. Druk op de linker softkey (deze staat onderaan). Het menu met camera-instellingen verschijnt.

Stap 3

Door het item "Filmmodus" in het menu te kiezen, kunt u films opnemen. Om deze modus te verlaten, opent u het menu opnieuw en selecteert u vervolgens het item "Fotomodus".

Stap 4

Selecteer Tweede camera in het menu om opnamen te maken met een extra camera boven het scherm. In deze modus maak je opnamen met je telefoon verticaal, niet horizontaal. Je kunt op deze manier zowel foto als video schieten. Schakel vervolgens over naar de normale modus door het item Hoofdcamera in het menu te selecteren.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de telefoon de zogenaamde vaste focus gebruikt in plaats van automatische scherpstelling. Het apparaat heeft een hendel naast de lens waarmee u een opnamemodus kunt selecteren op een afstand van minder dan een meter ("bloem"), of meer dan een meter ("bergen"), vergelijkbaar met de "Close-Up" functie in de Polaroid 636 camera. centimeter), moet u niet alleen de positie van de hendel veranderen, maar ook elk type vergrootglas dat u tegen de lens heeft leunen.

Stap 6

Selecteer in de fotomodus Foto-instelling in het menu. Selecteer vervolgens een van de opnamestanden, stel de flitsstand in (altijd flitsen, nooit flitsen, flitsen afhankelijk van de lichtomstandigheden), de opnamemethode (kleur, sepia, zwart-wit, negatief). Selecteer desgewenst handmatig een van de witbalansinstellingen, pas de sluitertijd, scherpte, helderheid, contrast, verzadiging aan.

Stap 7

In het menu-item genaamd "Instellingen" (het is beschikbaar in zowel foto- als videomodus), selecteer de beeldkwaliteit, de aanwezigheid van geluid (voor video), de locatie voor het opslaan van foto's (het is beter als het een geheugenkaart is) en stel ook de gewenste andere parameters in. Maak er een regel van om die instellingen waarvan u het doel niet kent niet te wijzigen.

Aanbevolen: