Hoe Het Rar-formaat Op Een Tablet Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Rar-formaat Op Een Tablet Te Openen
Hoe Het Rar-formaat Op Een Tablet Te Openen

Video: Hoe Het Rar-formaat Op Een Tablet Te Openen

Video: Hoe Het Rar-formaat Op Een Tablet Te Openen
Video: How To Open Rar Files On Android 2024, Mei
Anonim

Een enorme hoeveelheid informatie die op internet is opgeslagen, heeft een gecomprimeerde grootte, dat wil zeggen dat deze is opgeslagen in speciale archieven die niet kunnen worden geopend zonder speciale software.

Hoe het rar-formaat op een tablet te openen
Hoe het rar-formaat op een tablet te openen

Archiver

Een gebruiker die informatie downloadt van internet, vooral op een tablet, kan ontdekken dat de meeste gedownloade bestanden zich in speciale archieven bevinden. Dit wordt vooral gedaan om ervoor te zorgen dat grote bestanden sneller worden gedownload. Archieven hebben één functie: gewoon downloaden en bekijken wat erin staat, werkt niet voor de gebruiker. Hiervoor is een speciale archiver nodig.

Archiver voor mobiele apparaten

Er zijn veel verschillende archiveringsprogramma's voor mobiele apparaten op basis van Android OS. U kunt bijvoorbeeld het programma AndroZip gebruiken, dat eenvoudig op internet te vinden is. Met dit programma kunt u archieven openen met extensies: RAR en 7Z. Bovendien kan de gebruiker eenvoudig en eenvoudig elk bestand in de GZIP- en TAR-indeling zippen. Om het archief te openen, moet u het programma zelf starten en naar de map met het archief gaan, erop klikken en het zal openen. De gebruiker kan het archief uitpakken in de opgegeven map, maar hiervoor moet hij op een speciale knop in het menu hierboven ("Unzip") klikken. De archiveringsprocedure volgt hetzelfde principe.

Bovendien kunt u de ZArchiver-toepassing gebruiken, die, in tegenstelling tot de vorige software, archieven in bijna elk formaat kan openen en bekijken (zip, 7z (7zip), bzip2, rar, gzip, iso, xz, arj, tar, taxi, lha, lzh, lzma). Het spreekt voor zich dat de gebruiker de nodige bestanden en mappen kan archiveren. Het kan de volgende archiefformaten maken: zip, 7z (7zip), gzip (gz), bzip2 (bz2), XZ, tar. Soms kunt u in plaats van archiveringsprogramma's geleiders gebruiken, bijvoorbeeld ES explorer is ideaal voor Android OS. Het enige verschil met archivers is dat je er geen archieven mee kunt maken, maar de gedownloade wel kunt bekijken.

Voor iOS-apparaten is er de iZip-applicatie, die een prettige en intuïtieve interface heeft en waarmee je ook archieven kunt maken en bekijken. Voor dergelijke apparaten is er nog een andere vrij populaire analoog - WinZip. Ditzelfde programma wordt gebruikt op computers. Ze zijn allebei in staat om bestanden in de volgende formaten te bekijken: rar, gzip, iso, zip 7z, en om archieven te creëren: tar, 7z, zip en andere. Deze programma's zijn eenvoudig te vinden in de AppStore, gekocht en gedownload.

Aanbevolen: