Waarom Telefoonmodellen Steeds Goedkoper Worden

Inhoudsopgave:

Waarom Telefoonmodellen Steeds Goedkoper Worden
Waarom Telefoonmodellen Steeds Goedkoper Worden

Video: Waarom Telefoonmodellen Steeds Goedkoper Worden

Video: Waarom Telefoonmodellen Steeds Goedkoper Worden
Video: Goedkoper kijken: zo bespaar je geld op streamingdiensten 2024, Mei
Anonim

De mobiele telefoon is al lang geen luxe meer, een item dat wijst op een hoog inkomen van de eigenaar. Nu is het gewoon een communicatiemiddel, waardoor je kunt praten met een geliefde of een zakenpartner, waar ze ook zijn.

Waarom telefoonmodellen steeds goedkoper worden
Waarom telefoonmodellen steeds goedkoper worden

Een mobiele telefoon is een geavanceerd elektronisch apparaat met een speciale draagbare zendontvanger die gebruik maakt van radioband en telefoonschakeling om draadloze gesprekken binnen het bereik van een mobiel netwerk mogelijk te maken.

De allereerste mobiele telefoon werd in 1957 in de USSR gemaakt en woog bijna drie kilogram. Jaren gingen voorbij, technologieën veranderden, veel landen voerden actieve wetenschappelijke ontwikkelingen uit die gericht waren op het verbeteren van mobiele communicatie, en al aan het einde van de jaren 90 veranderde een mobiele telefoon niet alleen radicaal van uiterlijk, maar begon hij ook stevig in het menselijk leven te komen, maar de kosten bleef vrij hoog.

Waarom nieuwe telefoonmodellen duur zijn

Voor mobiele gebruikers volstaat het niet meer dat je met de telefoon contact kunt opnemen met een tegenstander of hem een bericht kunt sturen. Nieuwe technologieën maken het ook mogelijk om vanaf een mobiel apparaat toegang tot internet te krijgen en afbeeldingen en audiobestanden te verzenden. Vraag creëert aanbod en fabrikanten van mobiele telefoons bieden hun klanten apparaten met steeds meer extra functies en mogelijkheden. Maar de introductie van nieuwe functies vereist ook veranderingen in het productieproces, dat wil zeggen het investeren van extra financiële middelen daarin. En dienovereenkomstig is het nieuwe verbeterde model duurder dan het vorige, minder functioneel.

Daarnaast gaan nieuwe items in kleine batches in de verkoop, de eerste paar maanden worden ze als exclusieve en modieuze trend in commercials gepositioneerd. Maar zo'n race voor mode kost meestal veel, omdat je veel geld moet betalen voor een nieuw uitgebrachte nieuwigheid.

En de fabrikant zelf verhoogt vaak de kosten van een nieuw product kunstmatig, bijvoorbeeld door het ontwerp enigszins te wijzigen en kleine verbeteringen aan de bestaande functionaliteit toe te voegen. Natuurlijk is de naam van de fabrikant, het zogenaamde merk, dat dient als een soort kwaliteitsgarantie en een teken van het prestige van de telefoon, van groot belang bij de vorming van de kosten van een mobiele telefoon.

Waarom telefoonmodellen steeds goedkoper worden

In de regel duurt de hoge prijs voor nieuwe telefoons een paar maanden en begint dan geleidelijk te dalen. De belangrijkste reden is de release van vergelijkbare apparaten door andere fabrikanten.

Geleidelijk aan verliest de nieuwigheid zijn relevantie en wordt uit de productie verwijderd, en de goederen die zich nog in de magazijnen van de fabrikant bevinden, gaan in de uitverkoop en kosten iets hoger dan de kostprijs, soms niet meer dan 50% van de oorspronkelijke prijs.

Technologische vooruitgang speelt ook een grote rol bij het verlagen van de prijzen voor mobiele apparaten. Na de ontwikkeling en release van meer geavanceerde modellen zijn de nieuwigheden van gisteren door niemand meer nodig, maar het is nog steeds nodig om ze te verkopen en de fabrikant wordt gedwongen om hun prijs tot een minimum te beperken.

Aanbevolen: