Radio Uitzenden Naar Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Radio Uitzenden Naar Het Netwerk
Radio Uitzenden Naar Het Netwerk

Video: Radio Uitzenden Naar Het Netwerk

Video: Radio Uitzenden Naar Het Netwerk
Video: Wat te doen als FM van de kabel verdwijnt? 2024, April
Anonim

De tijden dat het mogelijk was om alleen via radio-ontvangers naar de radio te luisteren, zijn in de vergetelheid geraakt. Nu kan elke internetgebruiker niet alleen naar zijn favoriete station luisteren, maar ook zijn eigen zendpunt creëren, en van elk onderwerp. Het is niet zo moeilijk om je eigen radio te maken en deze op het netwerk uit te zenden. Het enige wat je nodig hebt is een server en programma's die een DJ-console simuleren.

Radio naar het netwerk uitzenden
Radio naar het netwerk uitzenden

instructies:

Stap 1

Shoutcast-server downloaden. Pak het archief uit op een geschikte plaats op uw harde schijf, installeer de server. Open de map met het programma, daarin vind je het uitvoerbare bestand met de naam sc_serv.exe, voer het uit.

Stap 2

De server is actief. Download en installeer nu Sam Broadcast 3, dat een DJ-console simuleert en je veel opties biedt om met audiotracks voor uitzending te werken. Download ook Mysql om het programma correct te laten werken. Open vervolgens het menu "Start" en klik op het gedeelte "Uitvoeren". Voer vervolgens cmd in om de opdrachtregel op te roepen.

Stap 3

Voer vervolgens het commando cd C: mysqlbin in een nieuw venster in, gevolgd door mysqld om de bijbehorende service te starten. Wanneer Mysql is geïnstalleerd, installeer Sam Broadcast. Selecteer de Mysql-database tijdens het installatieproces om het tabelsysteem te maken en zorg ervoor dat Mysql tijdens het installatieproces actief is.

Stap 4

Start het programma, scan de mappen op uw pc om bij te houden welke van hen muziekbestanden bevatten. Voeg na het scannen van de mappen de gewenste audiotracks toe aan de programmadatabase. Stel het vervolgens in - selecteer de optie Config, schrijf in de sectie Stationsdetails elke tekst die uw creatie beschrijft - een radiostation. Haal het vinkje weg bij Show station details op AudioRealm.com.

Stap 5

Selecteer in het gedeelte Statistiekrelays de optie Shoutcast Statistic Relay en voer de volgende gegevens in: Host: localhost; Poort: 8000; Wachtwoord: ***** Om het wachtwoord te wijzigen, opent u het bestand sc_serv.ini in de Shoutcast-directory en bewerk het dan. Vink het vakje aan naast Privérelay.

Stap 6

Stel in de secties genaamd encoder mp3 en mp3pro encoder de juiste kwaliteit en afspeelindeling in (afhankelijk van de kwaliteit en snelheid van het internetkanaal), voer de poort en het serveradres in de subsectie Serverdetails in.

Stap 7

Start nu de server, open vervolgens in het programma Desktop B. Selecteer Encoder en klik op de startknop om de simulatie van de DJ-console en de server te synchroniseren. In de optie genaamd Desktop A start u de benodigde audiobestanden door ze eerst te selecteren en op de knop Afspelen te klikken.

Aanbevolen: