Hoe Het Net Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Net Aan Te Sluiten?
Hoe Het Net Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Het Net Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Het Net Aan Te Sluiten?
Video: Computer Basics: Connecting to the Internet 2024, Mei
Anonim

Het aantal actieve gebruikers van computertechnologie groeit elke dag. Dit proces leidt ertoe dat er in veel huizen al laptops of desktopcomputers zijn. En in sommige gevallen zijn er meerdere van de bovenstaande apparaten. Natuurlijk willen veel van de eigenaren van een bepaald aantal computers ze allemaal verenigen in een enkel lokaal netwerk. De realisatie van deze wens wordt vergemakkelijkt door de aanwezigheid van een groot aantal opties voor het creëren van een dergelijk netwerk.

Hoe het net aan te sluiten?
Hoe het net aan te sluiten?

Noodzakelijk

  • schakelaar
  • netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Bepaal zelf het type en de structuur voordat u begint met het maken van uw eigen lokale netwerk. Het punt is dat als laptops de overhand hebben onder computerapparatuur, het het meest redelijk is om draadloze datatransmissietechnologieën te gebruiken. En in het geval dat u alleen met stationaire computers te maken heeft, is het logisch om een bekabeld lokaal netwerk te creëren. Koop, afhankelijk van je beslissing, een wifi-router die een draadloos toegangspunt kan creëren, of een switch. Houd er ook rekening mee dat de router de functies van een draadloze router en een switch kan combineren, dus als u van plan bent om in de toekomst laptops op uw netwerk aan te sluiten, is het beter om deze aan te schaffen.

Stap 2

Besluit je toch om een bekabeld lokaal netwerk aan te leggen, schaf dan een switch aan met een bepaald aantal LAN-poorten waarop je computers gaat aansluiten. Installeer de schakelaar dicht bij een stopcontact. Schaf netwerkkabels aan die gelijk zijn aan het aantal aan te sluiten computers. Sluit met deze kabels alle benodigde computers aan op de switch.

Stap 3

Wacht tot er een nieuw lokaal netwerk op een willekeurige computer verschijnt. Open het Netwerkcentrum en ga naar de eigenschappen van het nieuwe lokale netwerk. Zoek de regel "Internet Protocol TCP / IP (v4) en open de eigenschappen ervan. Vul de regel "IP-adres" in en druk op Tab. Probeer geen complexe cijfercombinaties te gebruiken bij het invoeren van een IP-adres, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Als er een server of computer met internettoegang op uw switch wordt aangesloten, vul dan de velden "Voorkeurs-DNS-server" en "Standaardgateway" in met het IP-adres.

Stap 4

Volg de stappen in de vorige stap op andere laptops of computers. Vervang altijd de laatste waarde bij het invoeren van het IP-adres. Dit is een voorwaarde voor de goede werking van het toekomstige netwerk.

Aanbevolen: